Tavle

Efter angrebet mod synagogen i Krystalgade klokken 00.50 søndag 15. februar 2015 (lørdag nat), der koster vagten Dan Uzan livet, ved politiet ikke, hvor Omar El-Hussein befinder sig.

Men klokken 04.44 observerer en PET-agent i civil, der går rundt på gaden i Nordvestkvarteret i København, en person, der viser sig at være Omar El-Hussein.

Klokken 04.48 fortæller PET-agenten om sin observation over radioen til kommandocentralen hos politiet.

04.50 melder nogle overvågningsfolk ind, at de har set video, og at gerningsmanden måske er i området. Man fortæller, at Aktionsstyrken AKS skal være opmærksom.

Aktionsstyrken finder Omar El-Hussein ved Svanevej 1 og råber: “Det er politiet. Frem med hænderne.”

Omar El-Hussein gemmer sig med ryggen til politiet og vender sig ind mod døren til opgangen Svanevej 1.

En betjent bliver siddende, mens to betjente stiger ud af bilen med deres våben fremme. De er ret sikre på, at det er terroristen. Politiet tror på dette tidspunkt, at der kan være flere om terrorangrebene i København.

Omar El-Hussein vender sig. Han har en pistol i hver hånd, som han trykker af. Den ene er en 9mm pistol, der går i stykker, da han affyrer den. Slagstiften har sat et aftryk på patronen. Men pistolen går ikke af.

Med den anden hånd affyrer Omar El-Hussein en Walther PPK 7.65mm mod betjentene. Den ene betjent dukker sig og går ned på knæ, da Omar El-Hussein skyder. Derefter åbner betjenten ild og går baglæns, mens han skyder.

ANNONSE

Specialstyrkerne affyrer 35 skud. 29 skud rammer Omar El-Hussein ifølge et folketingssvar til Dansk Folkeparti.

Omar El-Hussein har skudsikker vest på og bliver stående et stykke tid efter, at han er ramt af skud. Så synker han pludselig sammen. Nogle af skuddene fortsætter, mens han synker sammen. El-Hussein bliver ikke ramt af skud i hovedet.

Han får ingen førstehjælp, fordi man frygter, at der kan være flere gerningsmænd. Man er også bange for, at han har bombevest på.

Politiet trækker sig tilbage. En halv time senere er der en akutlæge, der klokken 05.17 vurderer, at Omar El-Husseins skader er uforenelige med liv. El-Hussein er forblødt af svære sår i lysken og er død.

Man hiver så det blodige lig et par meter væk fra opgangen til Svanevej 1, så man kan komme ind og tale med beboerne. På Omar El-Husseins lig finder man en koran.

20. februar 2015 bliver Omar El-Hussein begravet. Der deltager 3000 personer ved mindehøjtideligheden hos Islamisk Trossamfund på Dortheavej og i den efterfølgende begravelse på Den muslimske gravplads i Brøndby.

(Kilder: Diverse)

ANNONSE