Nyt

Illustrationsfoto: pixabay.com

Danske kvinder har ingen ære, står der mellem linjerne. Her lidt fra en artikel fra DBIO.dk (Danske Bioanalytikere) – Jeg vil ikke stikkes af dig. Kan jeg få en anden bioanalytiker?

“På Aabenraa Sygehus har man også oplevet, at patienter nægter at få taget blodprøve af en bioanalytiker på grund af udseende, fortæller Maria Svejstrup Jakobsen.

‘En patient i ambulatoriet bliver kaldt hen, da det er hans tur. Da han ser, at det en bioanalytiker med mørkt hår og lidt mørkere hud, siger han højt ud i lokalet, at han ikke vil stikkes af en muslim.’ …

På Odense Universitetshospital har man oplevet det samme problem, men med modsat fortegn. Bioanalytiker Mette Aagaard oplevede, at en patient ikke vil have hende til at tage en blodprøve, dels fordi hun var kvinde og dels fordi, hun ikke var muslim.’

‘Jeg har en oplevet en mandlig muslimsk patient, som ikke ville have mig til at tage en blodprøve, fordi jeg ikke var en ærefuld muslimsk kvinde, der bar tørklæde,’ siger Mette Aagaard. Manden valgte kort efter at gå uden at få taget sin blodprøve.”

ANNONSE