Nyt

DR.dk, Jesper Termansen, Lytternes og seernes redaktør Halvårsrapport for første halvår 2018, s. 11) Foto: skærmdump youtube

Man skal nok være statsansat journalist med titel af redaktør, for at konkludere noget så indlysende usandt. Fra DR.dk – Påstanden om DR’s ensidige dækning af Trump og Putin.

“En påstand, jeg ofte møder i arbejdet, er, at DR er partisk og dækker amerikansk politik ud fra antipati imod præsident Donald Trump. Der er også begyndt at optræde den samme kritik af DR’s dækning af Rusland og Putin, men i langt mindre målestok. …

I den halvårsrapport, jeg netop har afleveret til DR’s bestyrelse, konkluderer jeg, at der ikke er noget, der tyder på, at DR dækker præsident Donald Trump ensidigt, negativt. Mit grundlag er gennemgang af en måneds artikler om USA og Trump på dr.dk i foråret. DR producerer sandt nok meget andet stof end de skrevne artikler, men det er dog en væsentlig del af den information, som DR udbyder hver dag, og som alle kan gå ind på dr.dk og hente. Det er en væsentlig kilde til orientering om indland – såvel som udlandsnyheder for befolkningen. …

I stedet for at bebrejde DR, at man er for kritisk, har DR måske i nogle tilfælde snarere været for ukritisk.

ANNONSE