Kopierede/fra hoften

Faktaboks på DR.dk, 29. januar 2021

Tilfældigt kom jeg til at se, at kærestens søn i dag skal have Samfundsfag med’Konspirationsteorier’, som det overordnede emne. Det kunne være et fint udgangspunkt for kritisk debat, men med lærerstandens generelle politiske sympatier i mente, kan det næsten kun gå galt. Det er eksempelvis ikke en konspirationsteori, at omtale masseindvandringen til Vesten som en ‘befolkningsudskiftning’, og det er heller ikke udtryk for racisme.

Morten Uhrskov kommenterer DR-agitprop hos JP.dk – DR’s omgang med begrebet ‘racisme’ må få konsekvenser.

“DR har begået en artikel med en påstand så usand, at den bør fjernes fra nettet øjeblikkeligt efterfulgt af en uforbeholden undskyldning fra DR’s ledelse. … I artiklen, der allerede er blevet henvist til, står der om begrebet ‘befolkningsudskiftning’ følgende:

‘Teorien [om befolkningsudskiftning] er flere gange blevet afvist som en fejllæsning af befolkningsstatistikker og som et udtryk for racisme [min fremhævelse], blandt andet af DR’s Detektor.’

Der er bare det ved det, at der i artiklen, der henvises til fra DR Detektor, intet står om, at begrebet og teorien ‘befolkningsudskiftning’ skulle være ‘racistisk’.

… der står intet i DR’s artikel fra juni 2019 om, at det er ‘racistisk’ at anvende begrebet ‘befolkningsudskiftning’ om det forhold, at andelen af f.eks. etniske danskere bliver mindre, og andelen af ikkevestlige vokser hele tiden. …

Det er aldeles skandaløst, at DR kalder noget for ‘racisme’ og som kilde som sit ‘bevis’ bruger en anden artikel fra DR, hvor ordet ‘racisme’ ikke optræder. Det siger både noget generelt om DR og i særdeleshed om visse DR-journalisters alternative omgang med sandheden.

… Dette må da få en eller anden form for konsekvens for DR, som er betalt af alle skatteydere.”

 

ANNONSE