Nyt

Tysk politi anholdt mandag en angivelig terrorgruppe der ville omstyrte staten, angribe politikere og udlændinge. Ved ransagning af en bolig fandt politiet blandt andet slagstokke, en peberspray og et luftgevær.

Ifølge de tyske myndigheder ville en gruppe på otte højreradikale fra Chemnitz udøve et angreb på den tyske genforeningsdag den 3. oktober. Myndighederne slog til da de erfarede gruppen ville skaffe sig halvautomatiske våben. Ved ransagninger fandt man i en af de anholdtes lejlighed et luftgevær, en peberspray og slagstokke. De anholdte er primært i tyverne og myndigheder havde i længere tid fulgt dem i chatrooms hvor de betegnede medlemmer af den dømte nynazistiske gruppe NSU som en børnehave. Gruppen kaldte sig “Revolution Chemnitz”.

De skulle ifølge myndighederne planlægge en systemveksel i Tyskland og søgte efter voldsberedte medlemmer. De anholdte skulle komme fra den højreradikale scene, såvel som skinheads og hooligansscenen.

SZ – Rechtsradikaler Umsturz geplant

Spiegel – Mutmaßliche Terrorgruppe suchte “gewaltbereite Leute”

ANNONSE