Uncategorized

Året åbner med at en 50-årig tysk mand forsøgte at køre ned syrere og afghanere i Bottorp og Essen. Manden sårede fire i tre forskellige forsøg. Politiet siger hensigten var at dræbe så mange udlændige som mulig. De siger samtidig, at han er psykisk syg.

Aftenens ofre er ifølge tysk politi af udenlandsk herkomst med hovedvægt på syrere og afghanere. Gerningsmanden skal under anholdelsen have ytret sig »stærkt fremmedfjendtligt« og vist tegn på psykisk sygdom.

Politiet har stadig ikke afdækket de tre hændelser i alle detaljer. Efterforskerne undrer sig især over, at så relativt få blev ramt og kom til skade i Essen.

Vi har altså et jihad-angreb i Manchester nytårsaften, hvor tre mennesker blev såret.

Den vilde vold mod europæerne får sit modstykke. Faren for eskalering er til stede.

Myndighederne og medierne lader til at være mere optaget af hjemlig, indfødt vold end muslimsk. Det kan i sig selv være voldsdrivende. Det findes ingen vilje til at erkende, at problemerne er kommet ud af kontrol.

Det eneste, der vil kunne bidrage til at dæmpe gemytterne er en ”mea culpa” (syndsbekendelse) fra myndigheder og medier. Det kommer aldrig.

Senere afhøringer levnede ifølge myndighederne ingen tvivl om attentatmandens hensigter: Han ville »helt klart slå udlændinge ihjel«, sagde Nordrhein-Westfalens indenrigsminister, Herbert Reul efter pressemødet. »Vi ser meget alvorligt på sagen,« lød det ifølge Deutsche Welle.

ANNONSE

 

Tysker brugte bil som våben: Han ville »helt klart slå udlændinge ihjel«

ANNONSE