Kopierede/fra hoften

Trump er autentisk der alle andre politikere er syntetiske. De synes selv de har ret til at trakassere og forfølge ham, men de kan ikke tåler at han er upåvirket og er sig selv. Slik vokser Trump til at blive en trussel, større end Erdogan. Medierne er ved at lide af alvorlige synsforstyrrelser der påvirker deres mentale tilstand. Tegning: Niels Thomsen.

Med Donald Trump er antiamerikanismen steget til nye højder. Den har ligget der som en understrøm i årtier. Under George Bush steg den pga. krigen i Irak. Det nye globale menneske kan ikke lide krig Men når man så går over til hellere at have sympati for Kinas Xi Jonping og Ruslands Putin, er paradokset fuldendt.

Men de selv samme mennesker vil gerne modtage USA´s hjælp til at forsvare sig, hvis det bliver nødvendigt. Og helst gratis.

Moderne mennesker er som børn.

A Pew poll of 25 countries found that just 27% of respondents, on average, have confidence in President Trump to “do the right thing regarding world affairs.” The lowest scores come in Mexico (6%) and European countries like France (9%) and Germany (10%).

Adapted from Pew Research Center, Spring 2018 Global Attitudes Survey; Chart: Andrew Witherspoon/Axios

The bigger picture: While views of the U.S. around the world have slumped considerably since Trump took office, 50% across the 25 countries sampled still view the U.S. favorably, compared to 43% unfavorably. Large pluralities in nearly every country would rather the U.S. — over China — be the world’s preeminent power. However, views of the U.S. in some closely allied countries like Canada are frostier than at any point in the annual survey’s 18-year history.

Obama samlet USA?

Det er noget nær en etableret sandhed, at uanset hvem der vælges til præsident i USA, så gør han hvad der kræves geo-politisk. Det afspejles ikke i de danske medier, hvor et snævert demokratisk flertal samler USA, og et snævert republikansk flertal splitter. Under Barack Obamas besøg i Kolding kunne man på TV2 News høre en ekspert forklare, at Obama havde gjort meget for at samle USA, herunder givet rettigheder til homoseksuelle. Intet om at det faktisk deler USA, og slet intet om Obamas flirten med sekteriske ‘Black Lives Matter’.

ANNONSE

Da George W. Bush besøgte Danmark i 2005 var der mere end 40.000 moddemonstranter. JyskeVestkysten fandt kun en enkelt der gad demonstrere imod Obama. En venstreradikal fra Roskilde ved navn Lasse. Det siger alt.

Med fortløbende holdningsmassage udvisker medierne nuancerne, og drejer den folkelige opinion med eller mod udenlandske statsledere. Hvis Vladimir Putin kom til Danmark, ville moddemonstrationerne være massive. Tilfældigt kom jeg til at se lidt af Den Store bagedyst lørdag aften på DR1. Blandt de ti deltagere var 21-årige Albert, hvis kage var en kopi af Moskvas Vasilj-katedral. Først diskret et billede af Putin, og så lige et regnbueflag i den bedste sendetid. Han er aktiv i LGBT-miljøet, og har tidligere haft en tilknytning til Socialistisk Ungdomsfront.

En deltager var i øvrigt iført en ‘No nationality’-trøje, dog ikke yndige Elissa med de bare skuldre, for hun ‘er nemlig tuneser’, som det står i profilen på DR.dk. Man mærker hensigten.

ANNONSE