Nyt

Her torsdag aften skriver den tyske avis Die Welt med henvisning til den spanske avis El Pais der har informationer fra politikilder, at de 116 migranter (tallet er opjusteret med en) der onsdag overskred grænsen til enklaven Ceuta allerede torsdag med tvang er sent tilbage til Marokko.

Migranterne angreb også politifolk med læsket kalk, batterisyre og afføring.

(Vi har i den første version skrevet afførringen var i dunke. Dette er en fejl. Det fremgår dog ikke af beretningerne hvordan afføringen blev brugt som våben. Denne del er korrekt. Vi beklager fejlen og misforståelsen.) 

Spanien har ellers haft den politik, at migranter der stormede og trængte ind i Ceuta efter et par måneder fik lov, at komme til fastlandet og dermed det egentlige Europa.

ANNONSE

Ved udvisningen i dag skulle der være opstået “panik” som Die Welt skriver.

Hjemlen til udvisningen af migranterne er en aftale fra 1992 mellem Spanien og Marokko hvor Spanien kan udvise personer der fra tredjelande der kommer fra Marokko til Spanien.

Om migranterne har søgt asyl i Spanien meldes der ikke om.

Udvisningen må siges, at være overraskende i lyset af den nye venstredrejede regering i Spanien seneste udmeldinger. Omvendt har den også aftalt med f.eks. Tyskland, at modtage migranter der har søgt asyl i Spanien, men tager videre mod nord. De færreste migranter vil nemlig blive i Spanien hvor andre migranter arbejder til lave lønninger i gartnerier og landbrug som i Italien. Omvendt er aftalen mellem Spanien og Tyskland omtalt som symbolpolitik, da den kræver migranterne bliver taget ved den tyske grænse og indtil videre er det kun den der er mod Østrig der er lettere bevogtet.

Die Welt

ANNONSE