Nyt

Lørdag mødtes Tysklands forbundskansler Angela Merkel med sin kollega i Spanien premiereminister Pedro Sanchez. Mødet er et såkaldt arbejdsmøde og et af hovedpunkterne er migrantionspolitikken. Mødet bliver afholdt i Sanlucar de Barrameda der ligger ikke langt væk fra Cadiz i det sydlige Spanien hvor der den seneste tid er sket en massiv stigning i antallet af migrantankomster.

Som vi skrev om forleden, så har Tyskland og Spanien indgået en aftale om tilbagesending af visse migranter, men denne er med forbehold og gælder ikke alle migranter.

Tysk aftale om migranthjemsendelser til Spanien er med forbehold

 

Dog mener Merkel, at med aftalen

“kommer der mere styr på sekundærmigrationen”

udtalte hun.

I første omgang gælder den kun migranter der kommer fra Spanien og forsøger, at komme ind over grænsen fra Østrig.

På spørgsmålet om det så ikke er en symbolsk aftale afviste Merkel dette.

.. Tyskland og Spanien satser på europæiske løsninger”  

Derfor påskønner hun aftalen meget, meget højt”.

Tyskland vil ifølge Merkel understøtte Spanien i at inddæmme strømmen af migranter fra Marokko og kooperation med lande i Afrika om at modtage afviste asylansøgere.

Hun ville ikke svare på om Spanien skulle tilbageholde asylansøgere ]inden de fortsatte mod nord], men bemærkede at Dublinaftalen ikke fungerer. Aftalen skulle betyde, at det er i det land en person først ankommer der skal søges om asyl og som skal behandle denne.

Ifølge Merkel handler det om, at finde en fordelingsnøgle, at tale med herkomstlandene, at fratage menneskesmuglerne deres arbejde, samt at få aftaler om tilbagesendelser til hjemlandene.

Hun mener, at “en fordeling af “flygtninge i Europa kan løses” og “gøres i partnerskabets ånd”.

Merkel sagde videre “man skulle iagtage” hvad hun kalder “europæiske grundværdier” og herunder hører “menneskeværd. Racisme er en modsætning til disse” sagde Merkel.

Die Welt

ANNONSE