Nyt

Som vi tidligere har skrevet vil de fleste ankomne migranter til Spanien videre mod nord, da Spanien ikke tilbyder migranterne særlige forhold som de er interesserede i.

Spanien – Velfærdsmigranter fra Tunesien og Marokko sendes straks tilbage. Resten fortsætter nordpå

Det har fået Tyskland til at oplyse de overvejede grænsekontrol.

Tysk regering bekymret over stigende antal migrantankomster i Spanien – overvejer styrket grænsekontrol

Nu har Tyskland så indgået en aftale med Spanien, om at migranter der er registreret som “asylansøgere” i Spanien indenfor 48 timer kan sendes retur hvis de antræffes ved den tyske grænse.

Aftalen er indgået mandag den 6. august og gælder fra lørdag den 11. august. Der skulle ikke være stillet modkrav fra Spanien.

Tysklands indenrigsminister Horst Seehofer fra CSU har længet truet koalitionsregeringen med, at personer der har søgt asyl i et andet land i EU skal kunne sendes retur fra den tyske grænse. Dette har forbundskansler Angela Merkel været imod. Hun har krævet aftaler med andre EU-Lande. Med aftalen med Spanien har man dermed lukket en vigtig kilde til ankomster i Tyskland, hvorimod det omvendt synes mere vanskeligt. at få samme med Italien. Sidstnævnte har dog i sig selv haft stærkt faldende ankomster af migranter i år eftersom trafikken er flyttet mod vest til Spaniensruten. Derudover er der en manglende aftale med Grækenland som stadig modtager migranter der kommer fra Tyrkiet.

Det er ikke oplyst hvad der eventuelt sker med personer der får asylstatus i Spanien om de kan migrere videre til Tyskland.

Tysklands forbundskansler Angela Merkel skal i weekenden mødes med hendes kollega i Spanien, Pedro Sánchez til et såkaldt arbejdsbesøg hvor det forventes, at der som hovedtema skal drøftes hvordan grænserne sikres bedre mod migrantankomster.

ANNONSE

Die Welt

ANNONSE