Nyt

I maj kunne det tyske forfatningspoliti oplyse at antallet af salafister er rekordhøjt i Tyskland. Salafismen er en særlig ekstrem gren af islamismen der stiler efter et samfund opbygget efter sharia og en “gudsstat” og hvor islamismen defineres som den tolkning islam havde den første tid efter ideologiens grundlægger, Mohammed, af muslimer kaldes ¨profeten´ levede.

Tyske myndigheder har identificeret 11.200 salafister. Heraf er 1.900 vurderet som havende terrorpotentiale. Det er en stigning fra 1.700 ift. sidste år. For at være registeret som terrorpeotentiale skal man enten vurderes som værende med hensigt at begå terror eller have en føringsrolle i det salafistiske miljø.

27 % af dem er under 25 år, 12 % er kvinder, mens 8 % er konvertitter. 90 % af salafisterne har migrantbaggrund.

DPA -Sicherheitsbehörden: Zahl islamistischer Gefährder steigt

ANNONSE