Kommentar

Trond Ali Linstad har været med på det hele. Vejen har gået fra solidaritetsarbejd for palestinænserne via begejstring for Khomeini og konvertering til shia-islam. Så sent som i 2013 samlet han alle moskeer i en demonstration for Jerusalem i Oslo. Det ville nog ikke været mulig i dag. Fjendskaben har forplantet sig til Europa. Her sammen Yasser Arafat og nestleder i Arbeiderpartiet, Reiulf Steen. Linstad til højre.

Trond Ali Lindstad er som mellemnavnet antyder shia-muslim og islamist. I efteråret er han blevet truet af salafister, de er sunnier og islamister, og nu har han bedt politiet om hjælp. Vi mener det er Norge som behøver hjælp, før det er for sent.

Helt under radaren for norske medier, fortæller Trond Ali Lindstad om truslerne på sin egen blog, Koranen.no. Den første trussel fik han da han sad som valgvagt for Norges Kommunistiske Parti (NKP) en dag før valget.

ANNONSE

Jeg informerede om Abu Dharr, anset som den første muslimske socialist og kommunist, en nær følgesvend til profeten Muhammed. 3-4 salafister stansede ved bordet og en samtale var i gang. De sagde jeg var «vantro», truede og mente jeg burde «passe på mig selv».

Lindstad skrev om hændelsen i Aftenposten, men det var det nok bare norske salafister som fik med sig, for lidt efter modtog han en ny trussel, denne gang på e-mail:

En salafist, bosat i Oslo, truer og siger at jeg spreder «fitnah» og er en «murtad». Det betyder ifølge definitionen at jeg er «vantro», og – hvis jeg ikke omvender mig – skal straffes med døden i samsvar med islamisk lov. Hvad mener muslimer, islamske organisationer og moskéer? (Links lagt op af document)

Hvilke reaktioner han har fået ved vi kun lidt om, men det er let at tænke sig at han har fået støtte fra andre shiaer i Norge, det være sig enkeltpersoner, organisationer eller moskeer.

Ved sit ordvalg “muslimer” og “islamske” demonstrerer her Lindstad problemet, om end ak så subtilt for os ikke-muslimer.  Lindstad begynder sit indlæg:

Jeg er muslim- og norsk. Jeg har rejst i mange lande i verden, har arbejdet som læge i palæstinensiske flygtningelejre og været fast læge i Oslo. Jeg tænker selv.

Ikke med et eneste ord tilkendegiver han sin tilhørighed til shia-retningen indenfor islam. I hans hoved er han “bare” en muslim. Problemet er selvsagt at for mindst to-tredjedele af verdens 1800 millioner muslimer, det vil sige sunni-muslimerne, er han en shia-muslim. Som han selv skriver er han så, for utrolig mange af dem, en ‘murtadd’, en som “skal straffes med døden ifølge islamisk lov”.

Lindstad fortæller så hvem det er, som truer ham.

Jeg finder billeder hos den som truer, på hans salafist-netside. Billederne viser blandt andet hans venner, som træner militært med maskingevær, et lukket sted i Pakistan.

Jeg læser i Aftenposten (6. oktober 2019) om en mand som knivdræbte fire politifolk i Paris. Manden havde kontakt til salafist-miljøet. Personen som truer mig – eventuelt med døden – hører hjemme i det samme miljø. Det må antages at de tænker temmelig ens.

Pudsigt. Her siger Lindstad det samme som vi og andre har sagt gang på gang, nemlig at islamister verden over tænker, og ikke mindst handler temmelig ens. I Norge er det ikke ukendte ”Islam Net” de fremmeste eksponenter for salafismen. (Norske Wikipedia har utroligt nok ingen egen side om denne salafistorganisation, men for dem, som ikke vil opsøge nogen af vore mange opslag om denne bevægelse i vårt arkiv, findes der en side her.)

I Tyskland er myndighederne bekymret for salafisterne og deres vilje til at benytte vold (læs: terror):

Den tyske indenlandske sikkerhedstjeneste Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV) estimerer nu antallet af salafister i landet, som er rede til at bruge vold, til mere end 10.000 personer – det højeste tal nogensinde. (document.no)

Leder af Islam Net Fahad Qureshi

Norske myndigheder går den modsatte vej. I 2016 inviterte politiet på Romerike lederen for Islam Net, til at foredrage om radikalisering, formodentlig for at politiet bedre skulle forstå trusselbilledet. Ikke rart at salafist-islamistene hylder den bebudede handlingsplanen mod “muslimhad”.

Håber på handling

Trond Ali Lindstad, muslimen som hylder Khomeini og hans islamske revolution, er også bekymret.

Jeg har meldt sagen til politiet, som indtil nu ikke synes at have foretaget sig noget. Jeg har lagt information ud på nettet. I går ringede en person til mig, som siger det er ham, der stod bag e-mailen med truslen. Han opgiver ikke navn eller hvem han er, men beder mig fjerne informationen og trække anmeldelsen til politiet tilbage. Jeg siger jeg opretholder det som det er. Om aftenen kastes en sten mod mit vindue.

Jeg kontakter på ny politiet, og håber på handling.

Nogen vil måske finde det fornøjeligt og fortjent for ham, at en shia-islamist som Lindstad håber på tiltag fra politiet fordi han trues af sunni-islamister. Da har de misforstået totalt.

Lindstad peger nemlig på det samme som vor kommentator Kent Andersen gjorde for to uger siden, efter demonstrationerne for og imod Tyrkiets krig mod kurderne: Flerkultur på Karl Johan: Andres kriger utkjempes her

Derfor slutter vi os til Lindstads håb om handling. Vi tror måske dele af politiet har iværksat tiltag for at betrygge Lindstad som person, men vi har desværre kun begrænset tro på at politiets ledelse og ikke mindst landets ledelse indser behovet for at betrygge os alle.

Terror er nemlig ikke bare terror som rammer os ikke-muslimer, det er også terror når islamister dræber andre islamister, fordi de ikke har ‘den rette tro’.

Uret tikker.

ANNONSE