Nyt

En embedsmand i Tysklands indenlandske sikkerhedstjeneste Verfassungsschutz siger, at den ikke prioriterer overvågning af islamistiske trusler, men overvåger »konspirationsteoretikere« og folk, der fortæller vittigheder om De Grønne.

»Årsagen til denne prioritering er en politisk konsensus på venstrefløjen om, at tjenesten altid skal være på udkig efter højreekstremister,« siger den anonyme whistleblower til avisen Bild.

Whistlebloweren, som har til opgave at jage alle former for ekstremister, siger, at han er forvirret over, hvordan han skal udføre sit job, ifølge nyhedsmagasinet Focus, som også har dækket sagen.

»Det er et erklæret mål for administrationen, især efter regeringsskiftet og coronakrisen: Alle skal se til højre. De leder efter delegitimister, reichsbürgere, konspirationsteoretikere og corona-benægtere,« siger insideren.

Whistlebloweren er meget bekymret over islamismens voksende greb om Tyskland:

Medarbejderen ser faren ved islamismen som enorm:

»Det er en religiøs-politisk bevægelse. Det handler mere og mere om den såkaldte ‘globale jihad’ (islamisternes verdensomspændende krig mod de vantro). Og siden den 7. oktober har der været en vanvittig stor grobund for salafister og radikale krav om et kalifat. Især blandt unge mennesker.«

Ifølge whistlebloweren er den manglende indsats mod islamister en del af grunden til, at mange mennesker stemmer på AfD, hvilket har absurde konsekvenser:

»Vi er nødt til at holde øje med folk, der laver dårlige vittigheder om grønne politikere. Og vi har hverken personale eller tid til islamister.«

Ifølge Thomas Haldenwang, leder af Verfassungsschutz, er »delegitimering af staten« en alvorlig sikkerhedstrussel, skriver Focus.

 

ANNONSE