Nyt

Illustration: Depositphotos.

 

De lokale myndigheder i Lausanne har afslået en ansøgning om statsborgerskab i Schweitz fra et nordafrikansk ægtepar, efter at disse nægtede at give medlemmer af en statsborgerskabskommission af modsat køn hånd og at besvare deres spørgsmål, meddeler den sveitsiske avis Le Temps.

«Afgørelsen giver anledning til at minde om ligestillingen mellem mænd og kvinder, samt til at understrege, at grundloven står over de religiøse love», siger Pierre-Antoine Hildbrand, som er et af tre medlemmer i kommissionen. 

Parret kommer oprindeligt fra Nordafrika, men myndighederne i Lausanne spurgte aldrig om deres religion – selv om det virker åbenlyst, at de to ansøgere om sveitsisk pas er muslimer.

Kommunen har med andre ord ikke afvist ansøgningen på grund af ægteparrets religion, men på grund af den demonstrative afvisning af ligestilling – men også det, som kommissionen kalder «generelt diskriminerende opførsel».

ANNONSE

«Man er kommet frem til at integration ikke har fundet sted», siger Lausannes borgmester Grégoire Junod til AFP.

Det er ikke første gang, at sveitsisk statsborgerskab bliver nægtet på et sådant grundlag. Sveitsiske myndigheder suspenderede i 2016 statsborgerskabsprocessen for familien til to muslimske teenagebrødre i Therwil, som nægtede at give deres kvindelige lærere hånd, fordi dette angiveligt var i strid med deres tro.

I Sverige fik en muslimsk kvinde for nylig 40.000 kroner i erstatning

 for ikke at have fået et job, fordi hun nægtede at give hånd til en mand.

 

ANNONSE