Nyt

 Efter at Italien har fået ny regering er Spanien det nye hotspot for migranter, og der synes ikke at være den store vilje til, at stoppe strømmen.

Antallet af migranter der kommer til Spanien er ift. 2017 på samme tid fordoblet og senest har den socialistiske regering indført en gebyrfri sundhedsforsikring for nyankomne.

Den socialistiske regering afviser kritik fra det konservative parti og giver dem skylden for at Spanien er «uforberedt» på det stigende antal migranter.

Tidligere har socialistiske regeringer i Spanien købt sig fra for migranter fra Marokko, Algeriet, Mauritanien og flere andre lande og aftalt tilbageføringsprogrammer.

For tiden er tilbageføringskvoten nede på 37 % og mange af de resterende migranter søger videre mod Nordeuropa.

– I modsætning til andre lande modtager ingen finansiel støtte  ud over i få tilfælde, klager en talsmand fra Amnesty International.

De fleste migranter dukker derfor under eller rejser videre til lande i Europa hvor de har familie eller bekendte. Der hersker åbenbart heller ikke nogen alarmstemning i landet der har 700.000 migranter fra Latinamerika og hidtidig har der heller ikke været noget grundlag for et højreorienteret parti der får opbakning imod indvandringen.

En årsag er måske de fleste migranter drager videre nordpå.

Die Welt

ANNONSE

Mest læst

Et billede siger mere

Vor tids paria