Nyt

Jeg har gennem årene skrevet en del om herboende tilhængere af De Grå Ulve, radikale islamisk-tyrkiske nationalister. Her er virkelig et punkt, hvor MSM ikke ser den blinde vinkel. Det bedste eksempel må være forløbet med Hamit Dermitas, der med hjælp fra kunstneren Birgit Bjerre, blev en del af kampagnen mod Dansk Folkepartis ‘Der er så meget vi skal passe på’-annonce. Venstreorienterede Bjerre mente at annoncen var for hvid, og lavede et multikulturelt alternativ baseret på en taxichauffør hun tilfældigt havde mødt. Den ses herunder.

(Birgit Bjerre på Facebook, 16. maj 2016)

(Muhsin Yazıcıoğlu set på Hamit Demirtas’ Facebook-profil, 24. marts 2016)

Hamit Dermitas og hans familie udgjorde i modkampagnen 70 procent af det inkluderende Danmark. Han viste sig ved nærmere gennemgang at sympatisere med Muhsin Yazicioglu, De Grå Ulve og ideen om et Stortyrkiet. Rollemodellen for det multikulturelle samfund, var modstander af integration. Posten kan ses her.

Ovenstående gav ikke genlyd i medierne, og De Grå Ulve er tilsyneladende først et problem, når herboende sympatisører chikanerer venstreorienterede. Sidste gik Zetland tæt på diverse tyrkiske kulturforeninger, og fremlagde flere interessante fund. Her en opdateret, lidt skarpere gennemgang fra Information – Formænd for dansk-tyrkiske foreninger udtrykker sympati for ultranationalister.

ANNONSE

“En række formænd for dansk-tyrkiske kulturforeninger har på deres offentlige facebookprofiler tilkendegivet sympati ikke alene for den omdiskuterede tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan, men også for en af de ledende skikkelser i den højreekstreme gruppe De Grå Ulve.

De Grå Ulve er kendt for drab på politiske modstandere i Tyrkiet og i Europa og forbindes med et attentatforsøg mod paven i 1981. Gennem de seneste år er den nationalistiske, islamistiske gruppe begyndt at spille en større rolle i tyrkisk politik og betegnes som den uofficielle voldsparate gren af Erdogans støtteparti, det nationalistiske MHP.

De dansk-tyrkiske kulturforeninger er med til at drive de tyrkiske moskeer i Danmark, ligesom de gennem de seneste år har åbnet en række kulturhuse. Til trods for at foreningsformændene er med til at promovere kontroversielle synspunkter på sociale medier, fortæller flere af dem til Information, at foreningerne er uafhængige af politiske interesser…

Der er tale om seks formænd for kulturforeninger i Hedehusene, Roskilde, Nyborg, Aarhus, Køge og Fredericia (Ömer Dogan, Tuncay Yilmaz, Lütfi Cömert, Bedir Toy, Ali Ünsal og Seref Isik, red.) som Information har kendskab til. Flere af dem liker og deler opslag af De Grå Ulves tidligere leder under bevægelsens storhedstid i 1970′ erne, Muhsin Yazicioglu.

‘En hyldest af ham er en sympatierklæring for bevægelen,’ siger Pola Rojan Bagger.

… Lütfi Cömert var indtil for nylig formand for en kulturforening i Nyborg og arbejder stadig i foreningens bestyrelse. For en uge siden delte han et billede på sin profil af en tyrkisk soldat, som laver ulvetegnet. Teksten til billedet lyder: ‘Der findes én Allah, og hans hær er tyrkisk’.”

 

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE