Nyt

Fra en tysk rapportage i ARD :

I en frisørsalon i Madrid.

Ejeren Fernando mener grænserne er åbnet for meget. De skal kontrolleres bedre, så kun dem der har ret kommer igennem.

“Når vi ser hvad der skete i enklaven Ceuta forgangne uge med voldelige migranter der gik løs på politiet. Det kan ikke være rigtigt”.

Hans kunde Ignacio siger derimod og mener andre skal være med til, at betale for hans holdninger.

“Vi må være solidarisk. Det handler om mennesker der har det dårligt i deres hjemlande. Mange befinder sig i hænderne på smuglermafiaen der slår profit på det.” Men klart. Europa må finde en fælles linje hvordan migranter kan blive forsørget”.

I Algeciras som er hovedankomststed for migranter siger repræsentant for udlændingemyndighederne Domingo Briones:

“Vi forsøger her, at få identiteten fastlagt. Hovedsagligt handler de jo om bekvemmelighedsflygtninge som ankommer i denne tid til den spanske kyst”

Bliver de identificeret som marokkanere eller tunesiere bliver de straks udvist til deres hjemlande. De fleste kommer derimod fra lande syd fra Sahara og er sværere at identificere. Det kan tage måneder. De får lov at blive i Spanien.

I denne uge er der ikke kommet så mange migranter. Dette skyldes muligvis vejret. I Spanien har socialisterne for tiden stor opbakning hos vælgerne og migrationen fylder ikke meget i debatten. Måske fordi de fleste migranter der ikke bliver udvist tager videre nordpå mod Frankrig hvor de har familie.

Spanische Flüchtlingspolitik “Wir müssen solidarisch sein”

ANNONSE