Kopierede/fra hoften

Efterhånden erkender også dele af venstrefløjen de af medierne og lobbyorganisationer omtalte “flygtninge” ikke er reelle “flygtninge, men migranter. Det afholder dog dem ikke for at shame europæere og danskere for at være onde og dårlige mennesker.

Den venstreorienterede avis Politiken bruger fredag hele to sider om en migrant fra Gambia hvor den venstreorienterede journalist Michael Jarlner som er international redaktør kalder migranten Abdoulie Manneh en “konkret skæbne”.

Michael Jarlner skriver at migranten er returneret til sin landsby efter et ophold i Libyen, men at der mangler arbejde i byen.

Han skriver så:

Europæiske politikere er ofte mere resolutte, når det handler om at holde migranter ude, end til at forebygge de problemer, der driver dem og er fjernt fra deres vælgere. 

Og videre:

Vi har indtil videre kun mindsket strømmen til Europa ved at skubbe den længere væk fra vores egne grænser i bekvem afstand fra os selv. Men folk som Abdoulie er der stadig. Og de drømmer stadig om et bedre liv.

Vendinger som “vi”, “skubbe” eller “bekvem” er værdiladede ord og underbygger, at journalisten mener migrantens manglende arbejde er dit og mit ansvar.

At migranten drømmer er fint. Måske skulle han starte egen virksomhed og dermed skabe sit eget job i landsbyen, men det skriver journalisten ikke for det er naturligvis dig og Vestens ansvar han er arbejdsløs.

ANNONSE

Historien bag: Brevet fra Abdoulie

Brev fra en hjemsendt migrant: Vi kan ikke blive siddende her

 

 

 

 

 

ANNONSE