Kommentar

Liberale Danmark nyder godt af bulgarernes grænsehegn mod Tyrkiet. Men tåler ikke selv tanken på hegn.

Marie Krarup (MF for DF) chokerer journalisterne, fordi hun vover at lufte tanken om at migranter skal sættes i lejre, om så for flere år fremover. Krarup trak selv parallellen til tiden efter – efter! – anden verdenskrig.

»Vi har jo ikke en fast plan for det, men jeg ville da ønske, at vi kunne lave nogle områder, hvor man var, og det var der, man var. Altså, man kommer for at få et sted, hvor der ikke falder bomber, så det kunne sagtens være en landsby, hvor man bor, og hvor man så er sammen med dem, der kommer fra det samme land, så man går og taler arabisk med hinanden, eller hvad det nu er. En Oksbøllejr, som vi havde for de tyske krigsflygtninge. Noget i den retning.«

Når liberale hører ordet hegn og pigtråd sænker natten sig. De klarer ikke at tænke, kun at føle. De føler afsky, men samtidig har man indtryk af, at afskyen gør dem godt. De opsøger afskyen.

I Donald Trump har de danske journalister fundet deres yndlingsobjekt. Han er en kilde til uudtømmelig afsky. De får så at sige deres afsky fornyet hver dag.

Lidt drypper det så på Krarup´erne.

Grænsen går ved ordene “lejr” og “hegn”. Liberale hader hegn, de hader grænser.

Søren Pind var det ultraliberale eksempel da han sagde, at de nationalkonservative fremkaldte lyden af toghjul.

Liberale er havnet i en tidslomme: Visse ord udløser nazi- og Auschwitz-fornemmelser.

Nu har de et problem. Trump er ligeglad med deres følelser. Han tramper midt op i dem.

Det samme gjorde åbenbart Marie Krarup ved at tale om en Oksbøllejr.

Men er det liberales overfølsomhed, der skal være rettesnor? Eller skal vi tage virkeligheden som den åbner sig for os?

Krarup ville afskrække:

En Oksbøl-lejr hvor børn, der muligvis er født her i landet, kan tilbringe 8-10-12 år af deres tilværelse uden at forlade det område, som lejren ligger på?

»For eksempel, ja. Men prøv at høre her: det, der er tilfældet, er, at de fleste mennesker, der kommer hertil som flygtninge, de er i realiteten migranter. De er ikke flygtninge, og de er ikke interesseret i at leve på den måde, og når de hører, at det er sådan, man kommer til at bo, så vil de ikke komme. Derfor vil det meget hurtigt være et overstået kapitel,« sagde hun og argumenterede med, at de syriske flygtninge i Danmark ikke er flygtninge, fordi de er flygtet fra en flygtningelejr uden for Syrien gennem andre fredelige lande.

Clement var chokeret. Han forstår ikke, at 2015 var et skel. Det skal ikke være muligt at gentage folkevandringerne op gennem Europa.

 Hvad vil der komme i stedet? Det ved vi ikke. Men Trump viser vej. Han sender hæren mod grænsen i syd og vil rejse teltlejre.

ANNONSE