Kommentar

Fredagsbøn foran rådhuset i Clichy, udenfor Paris, 21 april 2017

Inden længe vil en krig bryde ud i Europa. Ikke en traditionel krig om fysiske grænser, men en krig om tro, værdier og kultur. Et rædselsscenarium, der tillige vil splitte familier, naboer, bekendte og venner. For det bliver en krig mellem det rationelle og frie – og det åndelige og bundne.

De europæiske lande har gennem tiderne altid taget godt imod de fremmede, der værdsatte de enkelte værtslandes kultur og værdier. Men i de seneste fyrre år er der kommet andre fremmede til – nemlig dem, der ikke sætter pris på de søjler, der bærer hele Europa, nemlig demokratiet.

Og disse fremmede tæller nu så mange millioner, at de realistisk kan gøre en ende på den europæiske kultur.
Denne uhyggelige kendsgerning har omsider vækket store dele af befolkningerne i de forskellige lande. Nu har de fået nok af kun at skulle give, hjælpe og støtte – men aldrig modtage taknemmelighed, men kun nye krav, vold og terror fra nogle af disse fremmede.

ANNONSE

Denne borgerkrig vil blive ført af to meget forskellige hære. På den ene side Demokraterne bistået af de fremmede gæster, der værdsætter demokratiet. På den anden side står De Middelalderlige – bistået af de etniske borgere, der ønsker et religiøst samfund styret efter tusindårige gamle forskrifter.

I flankerne står østeuropæiske lande klar til at støtte Demokraterne, hvis krigen udvikler sig. Omvendt står flere muslimske lande klar til at støtte De Middelalderlige. Men hvem vil de europæiske politi -og hærenheder holde med? For skal optøjer i oprørske befolkninger holdes nede af hensyn til en europæisk ”Elite”, der næsten alle ønsker et middelalderligt Europa eller skal politi- og hærenhederne bistå befolkningerne i deres kamp for nationalstaterne?
Et uhyggeligt billede for alle fraktioner – og for hele Europa.

Ikke mindst fordi de to fjendtlige fraktioner ikke viser sig i uniformer. Derfor kan ven ikke kendes fra fjende. Så det bliver en krig fra landsdel til landsdel, fra by til by, fra gade til gade, fra hus til hus – og ven mod ven.

Kun en øjeblikkelig og storstilet indsats fra ansvarlige og fædrelandskærlige politikere kan hindre denne store religionskrig.

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE