Nyt

Billedet: Fransk soldat. Arkivbillede. / Foto: Wikimedia Commons

Aftenen før Frankrig møder Kroatien i finalen i VM fremlagde indenrigsminister Édouard Philippe sin slagplan, kaldet Pact, for at varetage sikkerheden, skriver Le Figaro.

110 000 politimænd, gendarmer og CRS-betjente og 44 000 brandmænd vil stå klar søndag aften. Ved den største «fan-zone» i centrum af Paris, Champ-de-Mars kan der komme op til 90 000 håbefulde fans. Politimester i Paris, Marcel Delpuech har derudover tilkaldt 12 000 politibetjente og yderligere 3000 vagter til at møde på arbejde i morgen, for terrorsikringen af det indre Paris alene. Ved steder som Champ-de-Mars vil der være individuel kontrol.

Siden januar 2017 har franske sikkerhedsmyndigheder afværget utrolige 25 terrorangreb. At nye handlingsparate terrornetværk vokser frem, gør at de, som er ansvarlige for borgernes sikkerhed holdes i permanent alarmberedskab.

 

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE