Nyt

Det var efter alt at dømme denne mand, Youssef El Osri, som blev skudt og dræbt i skudveksling med politiet i Paris torsdag.

El Osri var kendt af belgisk politi, skriver italienske Corriere della Sera. Han skal have været en radikaliseret islamist, og politiet vurderede ham som farlig.

Allerede i 2001 skal den 39-årige i følge kilder ved anklagemyndigheden have skudt og såret en politimand alvorligt, siger BFM-TV.

Det blev han idømt fængselsstraf for og senere registreret med kode S, som bruges til personer, man mener er parate til at begå et attentat. Ifølge CNN har Frankrig 15.000 personer registreret med kode S.

La Parisien skriver, at El Osri i 2003 blev idømt 20 års fængsel for drabsforsøg på tre mænd, deriblandt to politimænd, i 2001. I 2005 blev straffen reduceret til 5 års fængsel.

Han var også kendt af sikkerhedspolitiet i forbindelse med en tidligere terroretterforskning, oplyser kilder tæt på efterforskningen, ifølge Le Figaro.

Youssef El Osri blev født i Livry-Gargan i Seine-Saint-Denis, en forstad nord for Paris, men forud for attentatet kom han efter de foreliggende oplysninger fra Belgien med tog.

Få minutter etter attentatet udførte tungt væbnet politi en razzia i hans hjem i Seine-et-Marne øst for Paris.

Han skal have skrevet på appen Telegram, at hans målet var at dræbe politifolk. Telegram er på grund af sin massive kryptering den foretrukne kommunikationskanal for IS og terrorister in spe.

ANNONSE

Det franske indenrigsministerium har i skrivende stund ikke bekræftet identiteten, men sent torsdag aftengik flere af de store dagblade – La Repubblica, La Stampa og Corriere della Sera – ud med navn og billede på Youssef El Osri.

Selv om politiet kender til personer med bånd til jihadistgrupper, er det ingen garanti for, at de kan holdes under konstant overvågning, sagde franske etterretningseksperter etter terrorangrebet mot Charlie Hebdo. Det er let at finde ekstremister, men næsten umuligt at følge alle deres bevægelser, siger efterretningseksperterne.

 

Corriere della Sera: Parigi, attentato agli Champs Elysees Chi era l’aggressore ucciso: islamico radicalizzato e a rischio attacchiParigi, attentato agli Champs Elysees Chi era l’aggressore ucciso: islamico radicalizzato e a rischio attacchi

ANNONSE