Nyt

Det skriver Kristeligt Dagblad i dag.

Planen er der skal oprettes en gravplads for andre end kristne og medlemmer af Folkekirken.  Efterspørgslen har været særlig stor fra muslimer.  Imam i Aabenraa, Kaseem Rachid udtaler at muslimer ikke skal ligge sammen med døde der ikke er muslimer.

»For muslimer er det vigtigt ikke at blive begravet sammen med folk fra andre trossamfund. Det betyder ikke, at vi skal have vores egen kirkegård, men der skal være en klar adskillelse mellem muslimer og de andre, for eksempel ved at plante en lille hæk. Er afsnittet ikke afgrænset, kan muslimerne ikke bruge det.«

Ifølge en tolk for andre imamer skulle opfattelsen fra disse have været, at der med “multireligiøs” havde været ment en plads for shia- og sunnimuslimer.

JP – Citathistorie

 

 

ANNONSE