Kopierede/fra hoften

Det er symbolsk meget viktig når en imam nægter at begrave en muslim fordi det han har gjort bryder mod alt imamen står for. Dermed demonstrerer imamen at der findes grænser i islam man ikke må overtræde hvis man skal kunne bli aksepteret.

Hidtil har holdningen været den modsatte: Al Ahzar har ikke villet fordømme IS som kættere.

Islam har været en one-way strett: Dødsstraff for frafald, men ingen straff for at være for ekstrem.

Det er det første tegn på Not in my name. Det er foreløbig svakt, men symbolsk viktig.

»Denne person er en terrorist, en fanatiker. Han har gjort meget ondt ved det nationale samfund,« siger Mohammed Karabila, som er imam ved Yahya-moskeen i Saint-Etienne-du-Rouvray.

At formand for Dansk Islamisk Begravelsesfond, Kasem Said Ahmad, tog afstand fra den nye praksis, viser bare hvor viktig kampen er. Ahmad fik ikke støtte fra fondet, og en anden dansk imam, Waseem Hussain, leder for Dansk Islamisk Center, støttet begravelsesnægten.

»Det er en måde, hvorpå det muslimske samfund kan vise det øvrige samfund og alle andre muslimer, at terrorangreb ikke er i orden. Man lægger et internt religiøst pres,« begrunder han.

Waseem Hussain uddyber, at terroristers lig naturligvis skal begraves et eller andet sted, men det bør ikke ske med de tilhørende muslimske ritualer og den afskedsceremoni, som man normalt giver.

»Man kan selvfølgelig ikke bare lade døde terrorister være. Men spørgsmålet er, om de skal begraves med de muslimske ritualer? Det mener jeg ikke, at de fortjener,« siger han.

Dermed stiller de to imamer et stort spørgsmål til muslimske lærde og til ummahen: Skal I virkelig la disse terrorister få begå forbrydelser i religionens navn?

 

 

http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE8891299/fransk-imam-til-jp-han-er-afskyelig-og-kvalmende/

http://jyllands-posten.dk/indland/ECE8894043/dansk-imam-bakker-op-om-fransk-kollegas-nej-til-at-begrave-terrorist/

ANNONSE