Kunstbilde

Anders Leonard Zorn (1860-1920)
Vannfarger på papir, 100 z 76,5 cm, privateie.

Vårauksjon blir det også hos Bukowskis i Stockholm, der Hans Erik Börjesons samling går under hammeren i løpet av 7. og 8. juni i år. Foruten flere Zorn-bilder finner vi verker av andre svenske nyere klassikere som Ivar Arosenius (meget godt representert). Carl Larsson, John Bauer, Sigrid Hjertén og Isaac Grünewald, og dertil noe Picasso-keramikk. En digital katalog ligger her.

Prisantydningen for dagens bilde er SEK 18-20 000 000,-, en del under prisrekorden for både svensk konst og for Zorn – et annet bilde i vannfarger fra 1886, med titelen Sommarnöje, gikk for SEK 26 millioner hos Stockholms Auktionsverk i 2010. Men om det blir prisrekord er det vanskelig å si noe om.

ANNONSE

Læs også

Læs også