Nyt

I Malaysia er en araber med dansk statsborgerskab blevet dømt for at sprede falske nyheder på YouTube. Salah Salem Saleh Sulaiman er dermed blevet den første person der er dømt efter en ny lov der skal dæmme falske nyheder  ind.

Salah Salem Saleh Sulaiman udtaler sig efter dommen.

– Jeg er enig i, at jeg lavede en fejl. Jeg undskylder meget til alle i Malaysia – ikke kun til det malaysiske politi, sagde manden i retten ifølge Reuters.

Det fremgår af teksten, at manden skulle være arbejdsløs og ikke har råd til at betale straffen hvorfor han skal i fængsel i en uge.

Den danske version af teksten er lidt forskellig efter hvor man læser Ritzaus gengivelse. I den fra f.eks. Nordjyske er det kun ambassaden der kalder ham dansker. I TV2s version omtales han som “dansker” to gange.

I ingen af dem er der et foto af araberen og navnet er ikke oplyst. Navnet og fotoet kan man ellers se i internationale udgaver af sagen.

Den direkte mediestøtte fra Staten og dermed skatteyderne udgør 366 millioner i 2018. En stor del af dem modtager Ritzau inddirekte da aviserne betaler til bureauet for deres ydelse.

 

TV2NordJyskeSTL TodayBreitbartAltinget

 

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE