Nyt

Migranter krydser Middelhavet fra den tyrkiske kyst og over til den græske ø Lesbos, 29. januar 2016 / Foto: Wikimedia Commons

Til den tyske avis Bild (net-udgave 30.04.2018) siger direktøren for Frontex, Fabrice Leggeri at der de seneste uger er registeret en stigning på 17 % af ankomne migranter fra Tyrkiet. Det er migranter fra Iran, Irak og Syrien.

Fabrice Leggeri oplyser også der er forskel i kønssammensætningen. Mens det stort set kun er unge mænd der tager over ruten fra Marokko over Middelhavet, er det 80 % mænd der tager ruten til Italien, mens der er 60 % mænd der bruger ruten fra Tyrkiet. Modsætningsvis er der 20 % med familier på den centrale migrantrute og 40 % fra Tyrkiet.

Fabrice Leggeri kræver yderlige oprustning af grænsebeskyttelsen selvom han siger der er kontrol med de ydre grænser. Migrationspresset forbliver på et højt niveau som skyldes flygtninge fra østlige områder og pga. mange velstandsmigranter fra Afrika som ønsker et bedre liv i Europa. Endelig nævner han behovet for en konsekvent udvisningpolitik og en fælles migrant- og asylpolitik i Europa.

ANNONSE

 

Focus

 

 

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE