Nyt

Svenske Säpo bliver ikke arbejdsledige lige med det samme.

I morgen, den 7. april, er det et år siden terrorangrebet på Drottninggatan i Stockholm. Rakhmat Akilov som stod bag terrorangrebet, var blevet overvåget af Säpo, Sveriges svar på PST – men bare nogle få måneder før angrebet valgte de at afslutte overvågningen af ham. Årsagen var, ifølge Säpo, andre alvorlige trusler som foregik samtidig og som måtte prioriteres højere end overvågning af Akilov.

‘Ca. hver anden dag kommer der trusler om attentater’, fortæller Fredrik Hallström ved Säpo, enhed for ideologisk motiverede aktører, til SVT.se. Säpo håndterer nemlig omkring 6.000 oplysninger om mulige attentater om måneden! Det kan, ifølge Hallström, være personer som er rejst ind i Sverige fra andre lande for at udføre attentater, eller at nogen med viden om eksplosiver har udtalt en vilje til at angribe Sverige.

Säpo har mødt kritik, fordi de afsluttede overvågningen af Akilov kort tid før han udførte angrebet på Drottninggatan. Hallström forsvarer beslutningen med, at Säpo overvåger totalt 3.000 personer i voldelige, ekstremistiske miljøer i Sverige, 2000 af disse befinder sig i det voldelige islamistiske miljø. Resurserne slår med andre ord ikke til – og som Hallström understreger til SVT.se; vi må være forberedt på at der kan ske nye terrorhandlinger i Sverige.

ANNONSE

 

ANNONSE