Nyt

Det svenske sikkerhedspoliti advarer om at det er tusindvis av voldelige islamister i Sverige. Det virker som en officiell advarsel til politikere og befolkningen: Der kommer til at ske mer terror.

 

Tusindvis af voldelige islamister bor i Sverige i dag, viser en rapport fra det svenske sikkerhedspoliti Säpo. Det er en kraftig forøgelse på få år, skriver TT.

– Der er sket en eksplosionsagtig forøgelse. Vi har aldrig set noget i dette omfang tidligere, siger sikkerhedspolitiets chef, Anders Thornberg, til TT.

– I 2010 var der ifølge en Säpo-rapport omkring 200 ekstremistiske islamister. Vi vil mene, at det er gået fra hundredvis til tusindvis, siger Thornberg, som er Säpos generaldirektør.

Sverige har ikke ressourcer til at overvåge tusindvis av voldelige islamister.

Hvis man læser Thornberg nøje så ser man at han bemærker at Sverige befinder sig i en ny situation:

– Situationen er alvorlig. Det er en ny situation, som er blevet almindelig, siger han og tilføjer, at det er en historisk udfordring, at ekstremistmiljøerne vokser.

Hvad betyder det at “situationen er blevet almindelig”? Det kan bare betyde at politikerne har akcepteret udviklingen og intet vil gøre. Politiet råber på ressourcer, men etaten er overbelastet. Ikke minst lider Sverige under mangel på ledelse.

Det er politisk tabu at beskrive problemerne ved deres rette navn.

Thornberg giver selv eksempel på den manglende vilje til erkendelse når han tror det er IS der radikaliserer:

– Årsagen til, at de ekstremistiske miljøer er vokset så meget, beror først og fremmest på propagandaen fra Islamisk Stat. Krigen i Irak og Syrien har samlet islamistiske ekstremister på en måde, som man ikke har set tidligere, pointerer Thornberg og fortsætter:

Den viktigste drivkraften er islamiseringen af europeiske lande: at man tillader hijab, halal-mad, og fortsat tror at islam og vestlige værdier kan integreres. Man står ikke op for egne værdier, og lader muslimer befæste sine. De nye generationer omfavner en identitetspolitik som ser opgøret med Vesten som befrielse. IS er bare det mest ekstreme udtryk. Det er lidt som venstrefløjen der backede FNL under Vietnamkrigen, eller støtten til palestineserne.

ANNONSE

Men denne gang foregår “frigøringen i vores egne lande.

Thornberg forsvarer sine egne illusioner:

Thornberg betoner, at det kun er et fåtal, som både har hensigt og formåen til at begå terrorangreb.

Hvordan kan han si det når han selv fortæller at det ikke bare er hardcore-islamister, men også store støttegrupper der bidrager til at rekruttere.

Den nye rapport omhandler både personer, som sympatiserer med ekstremistiske og voldeligt orienterede budskaber, og personer, der hjælper radikale, islamistgrupper med at rekruttere og indsamle penge.

– Koncentrationen er størst i Stockholm, Göteborg, Malmø og Örebro, skriver Säpo.

Også her ser man parallellen til tresserne: Islamisterne ved at drive solidaritetsarbejd. De har lært av deres nye land, hvordan man organiserer sig. Det var de ikke så flinke til i sine hjemlande.

 

http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE9657966/saepo-tusindvis-af-voldelige-islamister-bor-i-sverige/

 

 

ANNONSE