Nyt

Ebba Åkerlund døde i terrorangrepet på Drottninggatan i Stockholm. Hun blev kun 11 år.

En hovedløs asyl- og migrationspolitik og myndigheder der ikke gjorde deres arbejde førte til min datter blev myrdet og at mit liv for altid er ødelagt.

Sådan skriver Ebbas Ålerlunds far i den svenske avis Expressen søndag den 16. september.

Ebba Åkerlund er en af de 5 mennesker der den 7. april 2017 blev myrdet ved terrrorangrebet i Stockholm da jihadisten Rakhmat Akilov der havde søgt asyl i Sverige udførte et terrorangreb med en lastbil der bevidst pløjede mennesker ned i den svenske hovedstad.

Den 7. april side år døde min 11 årige datter Ebba og fire andre mennesker i terrorangrebet i det centrale Stockholm. Det burde slet ikke være sket. Såfremt den svenske regering og dermed landets politiske ledelse i de seneste årtier havde handlet som man forventer i et moderne godt organiseret og ressoucestærkt samfund så havde Rakhmat Akilov aldrig været i nærheden af Drottninggatan den dag. Han havde slet ikke været i Sverige.

Skriver faderen:

Akilov modtog afgørelsen om udvisning et halvt år inden han udførte sine mord. En gerning der skete næsten tre måneder efter han var forsvundet. Men ingen forsøgte at finde ham.

Ebbas morder kom til Sverige på grund af en ubegrænset asyl- og migrationspolitik der er uden fortilfælde i Europa, ja i hele Verden og han blev i Sverige som følge af en dysfunktionel statsadministration og dels som følge af den overbelastning som politikken bevirker.

Det er de etablerede partier i Rigsdagen der er ansvarlige for denne politik. Både de borgerlige og de rødgrønne.

Men det stopper ikke der. Efter angrebet gjorde disse politikkere intet for at undersøge hvordan dette kunne ske. Hvordan samfundet kunne have handlet anderledes for at forhindre ugerningen.

Han slutter af med kravet om en kommission der undersøger politikernes ansvar og hvordan det kom så vidt. En kommission som staten og politikerne ikke skal blande sig i og som han selv tager initiativ til.

Hele indlægget af Stefan, Ebbas far kan læses her (på svensk):

ANNONSE