Nyt

Sikkerhedspolitiet har i morgentimerne mandag udført aktioner flere steder i Sverige. Anholdelserne blev foretaget i Nordsverige og i Akalla i det nordvestlige Stockholm. Sikkerhedspolitiet har overvåget de mistænkte personer gennem en længere periode. Samtidig er flere andre hentet ind til afhøring.

– Vi har foretaget aktionerne her til morgen i det nordlige Sverige og i Stockholmsområdet. Indsatserne er gået efter planen, siger Nina Odermalm Schei, kommunikationschef i Säpo. – I det her tilfælde er det vores bedømmelse, at planerne var kommet noget længere, der er dog ikke fundet nogen plan for et attentat indenfor de nærmeste dage.

Karl Melin, pressetalsmand i Säpo, føjer til:

– Vi har taget flere ind til forhør lige nu. Senere må udredningen vise om der kan være andre som kan være interessante i den her sammenhæng. Det er vores anklagere ved enheden for sikkerhedssager som leder den her forundersøgelse.

Trusselniveauet i Sverige bibeholdes på 3 på en skala fra 1-5.

Aftonbladet –  Expressen

 

Køb Lars Hedegaards bog her!

ANNONSE

Mest læst

Knæfaldet