Nyt

Säpo-chef Anders Thornberg har specificeret antallet af voldelige islamister i Sverige. På bare få år er antallet steget fra hundredevis til tusindvis.

 Det är ungefär 3 000 personer som vi är intresserade av. Av dem är ungefär 2 000 islamistiska extremister, säger Thornberg.

Men Thornberg understreger, at det er de færreste af dem, som har vilje og kapacitet til at udføre (endnu) et attentat i Sverige. Det lyder lige lovlig optimistisk. Thornberg ved ikke engang nøjagtigt, hvem alle disse personer er eller hvor de befinder sig, men han mener at have indgående kendskab til deres vilje og kapacitet til at udføre terrorangreb.

Det er efterhånden flere uger siden, at Euronews rapporterede om, at Anders Thornberg anslog antallet af islamister i Sverige til «a few thousand«. Også Daily Mail meldte det samme. Ja selv Nigerian Tribune fik fat i historien. Selv om Aftonbladet også fortalte om sagen for nogle uger siden så virker det som om interessen i svenske medier er begrænset. Men nu har Thornberg så specificeret antallet. Så Säpo velsagtens brugt de seneste uger på en fintælling….

Nu står blot et lille problem tilbage, for som han selv siger:

 Men vi måste hitta dem.

En analyse fra Forsvarhögskolan viser, at 300 islamister er rejst fra Sverige til Syrien og at mindst 49 er blevet dræbt der. Analysen anslår at 106 islamister var returneret til Sverige i september sidste år.

ANNONSE

GP   Svenska Dagbladet

ANNONSE

Mest læst