Nyt

Foto: Viktor Orban taler ved EPP-konferancen, Wikipedia Commons.

Ungarns statsminister, Viktor Orbán, var som tidligere omtalt gæst ved det tyske regeringsparti CSUs vinterkonference sidste fredag, hvor han blev varmt modtaget af partileder Horst Seehofer og tidligere statsråd Alexander Dobrindt.

I forbindelse med besøget har Orbán givet et interview med Bild, som også er omtalt i Die Welt, Der Spiegel og Huffington Post.

Før Orbáns besøg havde det socialdemokratiske parti SPDs leder, Martin Schulz, bedt CSU om at «trække  klare grænser» for den ungarske statsminister på flere områder. Men SPD-lederen får svar på tiltale: Schulz må udvise større respekt for Ungarn, kræver Orbán i interviewet, hvor han også fastholder landets position i udlændingspolitikken. Die Welt skriver:

Ungarns statsminister Viktor Orbán har beskrevet migrationen til Europa som en invasion. I et interview med Bild siger Orbán: «Vi anser ikke disse mennesker som muslimske flygtninge. Vi anser dem som muslimske invasionsstyrker.»

For at komme fra Syrien til Ungarn må man krydse gennem fire lande, siger den ungarske regeringschef. Folk kommer ikke, fordi de «flygter for livet», men snarere «på jagt efter et bedre liv».

Resultatet var en massiv ulovlig overskridning af grænsen, som Orbán overfor CSU omtalte på denne måde: «Det var ikke en bølge af flygtninge, det var en invasion.» Han kunne ikke forstå, hvorfor kaoset, anarkiet og ulovlighederne kunne fejres som noget positivt, tilføjede hanl.

ANNONSE

Statsministeren accepterer ikke præmissen fra tyske politikere, som er indvandringsliberale både på egne og andres vegne, om at Ungarn må modtage flygtninge, fordi landet modtager EU-midler:

Det såkaldte sammenhængsfond, som kommer den ungarske økonomi til gode, er ingen gave. «Det er en retfærdig kompensation for, at vi har åbnet vort marked for fri konkurrence. Dette har absolut ingenting at gøre med flygtningspørgsmålet.»

«Det er Jer, som vil have migranter, ikke os», tilføjer han.

Orbán insisterer på, at han ikke er imod EU som sådan, og kalder unionen et «vidunderligt projekt» som landet gerne vil være med i. I interviewet er han derimod ikke nådig overfor, hvordan Bruxelles-eliten håndterer det projekt. Huffington Post citerer ham:

«Vi mener, at et højt antal muslimer nødvendigvis fører til parallelsamfund», siger han. Kristne og muslimer kan aldrig knyttes sammen, og multikulturalismen er kun en illusion, som han ikke vil påtvinges.

Med sine kneb forsøger Bruxelles at tilrane sig den nationale suverænitet. Bruxelles elite og deres bureaukrater er ikke Europa.

Orbáns formulering leder tanken hen på omtalen af det falske Europa i Paris-erklæringen, forfattet af Remi Brague, Roger Scruton og andre tænkere, som forsvarer det, de kalder det ægte Europa. Det er på høje tid, at det ægte vipper det falske af pinden.

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE