Kopierede/fra hoften

Det er slut med den åbne dørs politik. Merkel lod 1,4 millioner migranter slippe ind. Nu vil et stort flertal have forandring.

 

Tysklands indenrigsminister Horst Seehofer er ifølge kilder ikke tilfreds med det Angela Merkel opnåede på EU-topmødet.

Han havde givet Merkel to uger til at rydde op, hvis ikke ville CSU, som Seehofer leder, vedtage en 63-punktsplan med opstramninger.

Enigheden bygger på to søjler: Ilandstigningslejre i Sydeuropa og i Nordafrika.

Videre bilaterale aftaler med lande som forpligter sig til at modtage migranter, der har passeret og registreret sig i det aktuelle land, men valgt at rejse videre til Tyskland.

Dette skal allerede ske ifølge Dublin-aftalen, men det fungerer ikke i praksis. Er man først kommet frem til Tyskland får man lov til at blive.

Det styrker ikke Merkels aktier at hendes regering sagde den havde indgået returnerings aftaler med Ungarn og Tjekkiet. Noget begge lande kategorisk benægter og karakteriserer som falske nyheder.

Falske nyheder

De lande, som Merkel ifølge brevet har indgået aftale med, inkluderer Ungarn og Tjekkiet, som begge er stærkt kritiske overfor den tyske regeringens liberale flygtningepolitik.

Lørdag aften afviser både Ungarn og Tjekkiet, at de har indgået en aftale med Berlin.

– Vi planlægger ikke forhandlinger. Der findes ingen grund til at forhandle. Vi afviser dette, siger Tjekkiets statsminister Andrej Babis.

Ungarns statsminister Viktor Orbán siger, at der «ikke findes nogen aftale». Han siger endvidere det er «falske nyheder», ifølge det ungarske nyhedsbureau MTI. (NTB)

Merkel må have dårlige kort på hånden når hun må ty til sådanne kneb.

Man får følelsen af, at Merkel egentlig ikke ønsker nogen forandringer. Hør bare hvad Seehofer har fået nej til:

Seehofer har blandt andet krævet at asylsøgere, som allerede er registreret i et andet land, skal afvises på grænsen, hvilket Merkel har nægtet gå med på. Hun mener Tyskland må gå ind for europæiske løsninger som bygger på samarbejde, ikke enegang. (NTB)

«Sammenhold» betyder at disse migranter skal samles i store opsamlingslejre på tysk jord. Hvilken politiker ved sine fulde fem tør foreslå noget sådant i den aktuelle situation: Tyske byer er allerede fulde af mennesker uden fremtid.

Opsamlingslejre er ensbetydende med at lade mennesker blive henvist til at leve i et limbo. Når situationen bliver uudholdelig vil kravet komme om amnesti.

Han (Seehofer) afviser ifølge kilderne også Merkels plan om at placere migranter som allerede er registreret i andre lande, i egne centre i Tyskland. (NTB)

Det Merkel hævder, der er indgået aftaler eller enighed om, er alt sammen varm luft.

Ikke tilstrækkeligt

EU-lederne blev blandt andet enige om at oprette såkaldt kontrollerede modtagecentre for migranter, først i Europa, senere i Nordafrika. Merkel har også indgået separate aftaler med en række EU-lande om hurtig tilbagesendelse af asylsøgere, hvis de allerede er registreret i disse lande.

På et møde i sit bayerske kristeligdemokratiske parti sagde Seehofer at dette ikke er tilstrækkeligt effektivt til at standse dem, som allerede er registreret i andre lande, ved grænsen. Det oplyser kilder tæt på søndagens samtaler. (NTB)

Det er ikke tilstrækkeligt, fordi intet land syd for Middelhavet har signaliseret interesse for sådanne centre, hvor migranterne skulle screenes. Merkel sælger skindet før bjørnen er skudt.

At nye lande i Sydeuropa skulle have meldt sig til at blive hjemsted for screeningcentre er og bliver en påstand. Albanien har været nævnt, men det er det hele.

 

ANNONSE