Nyt

Stillbillede: PfalzExpress / YouTube.

Omkring et tusind mennesker gik søndag eftermiddag i demonstrationstog gennem byen Kandel, Rheinlleand-Pfalz, med krav om bedre sikkerhed for kvinder og børn, samt kritik af politikerne og det demonstranterne kaldte asylvanviddet.

Demonstrationen, som blev arrangeret af kvindenetværket Frauenbündnis Kandel, fandt sted en måned og en dag efter at den tyske pige Mia blev knivdræbt på stedet af en afghansk asylsøger, hun havde haft et forhold til.

Blandt demonstranternes paroler var: «Vi er bange. Den, som tier, gør sig medskyldig». En anden lød: «Åbne grænser, nul forstand, hvem beskytter vores land?». Mens optoget foregik, blev der råbt slagord som «Løgn, hetz og bedrag – borgerne har fået nok». 

ANNONSE
Fremmødet på 1000 personer, som bekræftes af tysk politi, må siges at være overraskende stort i en by med 9000 indbyggere, også set i lyset af at arrangøren havde forventet 150–200 deltagere.

Ifølge en DPA-melding offentliggjort i Frankfurter Rundschau endte optoget på markedspladsen i Kandel, hvor der også blev holdt appeller. 

Dér ventede dog også ca. 150 moddemonstranter, som bar flag fra «Antifascistisk aktion» (AFA) og viste plakater frem med slagord af typen «Stå op mod racismen», «Vi er for menneskelighed» og – ironisk nok – «Med hverandre, ikke mod hverandre». Blandt slagordene, som gruppen råbte, var «Nazis raus».

Flere hundrede politifolk, som havde stillet en kolonne af køretøjer op, holdt de to grupper adskilt, og det kom da heller ikke til sammenstød, men moddemonstranterne forsøgte efter bedste evne at overdøve hovedarrangementet ved at blæse i signalfløjter. 

Det massive politiopbud fortæller alt det, man behøver at vide om potentialet for konflikt mellem tyskere som følge af asylindvandringen, og Tyskland er åbenbart ikke alene om dette. «Kandel er overalt», var da også budskabet på en af plakaterne i hoveddemonstrationen.

At styrkeforholdet er 1000–150 i vanviddets disfavør, er ellers en af mange indikationer på det antidemokratiske ved fænomenet. Det overvældende flertals instinkter er sunde, men det er ikke sundt når størsteparten af befolkningen føler afmagt.

I mellemtiden sker der ingenting politisk, som tyder på at situationen bliver væsentligt anderledes i fremtiden. Hvilke udviklingstræk peger egentlig i retning af en fredelig og harmonisk sameksistens?

Område med vedhæftede filer

Se eksempel af YouTube-video Demonstration Kandel, 28 1 2018, Frauenbündnis

Demonstration Kandel, 28 1 2018, Frauenbündnis

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE