Nyt

Den tyske islamistgruppe Muslim Interaktiv mobiliserede mere end 1.000 demonstranter i Hamborg lørdag og proklamerede, at »kalifatet er løsningen« og krævede en ende på »værdidiktaturet« og Tysklands støtte til Israel.

Bag arrangørerne – som ideologisk er tæt på den islamistiske gruppe Hizb ut-Tahrir, som er forbudt i Tyskland – står ifølge Die Welt en islamistisk influencer og universitetsstuderende ved navn Joe Adade Boateng, som kalder sig Raheem Boateng.

Den tyske indenlandske sikkerhedstjeneste Verfassungsschutz betragter Muslim Interaktiv som ekstremistisk, og der var et massivt politiopbud til stede ved demonstrationen i Hamborg, ifølge den tyske avis, som kalder billederne fra islamisternes parade for foruroligende.

ANNONSE

Demonstranterne råbte også gentagne gange »Allahu Akbar« (»Gud er stor«) i kor som svar på talere på en scene. Nogle af deltagerne viftede med flag, der viste den islamiske trosbekendelse, shahada. De holdt også deres pegefinger op, den såkaldte tauhid-finger. I islam betragtes den som et symbol på Guds enhed og unikhed, men den bruges også af islamister som et tegn.
Den islamistiske gruppe er til stede ved X og har endda frigivet videooptagelser fra demonstrationen, hvor de råber på en måde, der uundgåeligt leder tankerne hen på Adolf Hitler.

.

Nazisternes slogan »Ein Volk, ein Reich, ein Führer« (Et folk, et rige, en leder) fandt også sit modstykke i Hamburg-islamisternes »Eine Ummah, eine Einheit, eine Lösung« (En Ummah, en enhed, en løsning).
Gaza-krigen bidrager til Muslim Interaktivs aktivisme, hvor også politikere og presse betaler prisen.

Nogle af demonstrationsdeltagerne […] beskyldte tyske politikere for at være ansvarlige for drabene på civile i Gaza ved at støtte Israel.

Deltagerne kritiserede også rapporteringen om konflikten i Mellemøsten. Bild, Die Welt, Der Spiegel, Focus og Tagesschau blev på plakater beskyldt for at være døve, stumme og blinde.
I februar 2023 mobiliserede Muslim Interaktiv ifølge Die Welt 3.500 demonstranter til en protest mod koranafbrænding i Sverige.

Kravet om et islamisk kalifat i Tyskland er ikke helt nyt. Det blev også fremsat under en islamistisk demonstration i Essen i november sidste år.

 

ANNONSE