Nyt

Det norske Arbejderparti gjorde et elendig valg i efteråret. Nu er partiets nestleder rammet af en række sex-anklager.

Trond Giske var en lang periode singel. Han var statsråd, og det gav tilgang til mange mennesker, også unge kvinner. De fik erfare at hverken alder eller magtforskel var nogen hindring for hans kurtise. Det specielle med Giske var at han ikke tog et nej for et nej. Selv om pigerne tydelig signaliserede ikke-interesse, fik han sporet dem op. De oplevde interessen som ubehagelig. Nogle av historiene minder om stalking.

Historierne blev en stor belastning for partiet allerede før jul. Ledelsen kom på efterskud, Der var daglig nye afsløringer. Til slut gik Giske ud i sygepermisjon og han blev fritaget for sine pligter, dvs suspenderet.

I dag stod den første varsleren frem. Line Oma arbejdet ved ambassaden i New Delhi da Giske kom på besøg som statsråd. Efter et stort hageselskab endte de op på en natklub. Utpå natten præsser Giske hende op mod en væg og sikker sin tunge dybt ned i hendes hals.

ANNONSE

Det hører med til historien at Oma var partifælde. Hun blev dybt skuffet. Flere så hendelsen.

Det er #metoo-bevægelsen der viser sin magt til at ændre vilkårene for politiken. De politikere der ikke har forstået hvad det handler om kan blive taget på sengen. Arbejderpartiet viser at det ikke har forstået den nye tid. De er et parti for invandrere, men #metoo har truffet dem som en torpedo midtskibs.

Følelsen af krise var der allerede: Velgerne flygter, de kender ikke igen det socialdemokratiske parti der er meget invandrervenlig, mer optaget af syriske flygtninge end norske borgere. Socialdemokraterne har bevæget sig meget mer enn Ap. Sex-skandalen øger følelsen af at problemerne vokser partiet over hovederne.

Giske er samboer med den smukke sangerinde Hadde Njie der har gambisk far og norsk mor. De har ett barn sammen.

Giskes karriere ligger i ruiner. #metoo-bevegelsen har vist sin magt.

Ting er pludselig helt anderledes.

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE