Nyt

Kuwait har i lighed med mange andre Golf-lande en fin facade, men skraber man i overfladen, bliver man skuffet. At et internationalt flyselskab fortsat kan praktisere en regel om ikke at flyve med israelere, er et problem – ikke bare for Kuwait og den arabiske verden, men også for luftfarten og organisationer som IATA. Hvor er FN? Hvor er Menneskerettighedsrådet? 

En domstol i Frankfurt har accepteret, at Kuwait Airways har nægtet en israeler at flyve med dem. Domstolen siger, at Kuwait Airways bare følger kuwaitisk lov. Domstolen siger, at den kun kan gribe ind over for diskriminering på grund af religion, race eller etnicitet. Ikke statsborgerskab. Men hvad er det, der ligger bag det kuwaitiske forbud? Er der nationaliteter flyselskabet nægter at flyve med?

A German court ruled on Thursday that Kuwait Airways had the right to refuse to carry an Israeli passenger due to his nationality, a verdict that Jewish groups said condoned anti-Semitism.

The Frankfurt state court said the airline was merely respecting the laws of Kuwait, a country that does not recognise the state of Israel, and said it was not up to a German court to rule on Kuwaiti law.

Når domstolen siger, at det ikke er op til den at dømme et andet lands love, er det en neutralitet, som støder an med den menneskerettighedsprofil, som Tyskland har promoveret de senere år, med modtagelsen af en million migranter fra Mellemøsten. Er det antisemitismen, som er på vej ind ad bagdøren?

ANNONSE

Germany’s anti-discrimination law applies only in cases of discrimination on the basis of race, ethnic background or religion, not citizenship, it said.

“This is a shameful verdict for democracy and for Germany in general. This verdict cannot stand,” Nathan Gelbart said.

Centralrådet for tyske jøder siger, at lovgivningen minder om Nazi-Tyskland. Tilsvarende retssager i Schweiz og USA har givet klageren medhold.

Frankfurt Mayor Uwe Becker also criticised the decision.

“An airline that practices discrimination and anti-Semitism by refusing to fly Israeli passengers should not be allowed to take off or land in Frankfurt,” he said.

Men vil der ske noget? Bliver dommen anket? Vil tyske politikere foretage sig noget?

Golf-staterne forsøger at fremstille sig som moderne stater, men der kommer stadig historier om vestlige rejsende, som havner i de mest utrolige situationer pga. rene bagateller.

Alligevel bliver folk ved med at rejse, og medierne står ikke i kø for at advare dem om risikoen.

Det er en ganske utrolig overskrift om en tysk domstol.

German court rules Kuwait airline is allowed to ban Israelis

ANNONSE

Ét svar til “Tysk domstol accepterer, at Kuwait Airways nægter at flyve med israelere”

  1. Elisabeth Esberg Petersen siger:

    Hold kæft hvor er det usselt! Hvad helved bilder tysk domstol sig ind????? Jeg sætter aldrig mine ben eller andet af mit legeme i tyske maskiner! Det er det mest grove og utilgivelige, og jeg husker glimrende!