Nyt

I andre land er det lidt mere kul på talkshowene end her. På den egyptiske TV-kanal, Al-Assema, blev de alligevel overraskede over en af gæsterne, der deltog i en debat om forslag til ny lov om prostitution og «opfordring til skamløshed».

Den konservative advokat, Nabih al-Wahsh, tog studieværten og de andre gæster på sengen, da han startede en tirade om kvinder i hullede bukser. Her var der ikke bare frit spil for seksuelle forulempelser, mente Wahsh, men en pligt til at voldtage dem. En national pligt sågar.

I en ophedet deba sagde advokaten:

«Er du glad når du ser en pige, som går på gaden med den halve bagdel til beskuelse?»

«Jeg siger, at når en pige går rundt på den måde,»

«Det er en patriotisk pligt at forulempe henne sexuelt og en national pligt at voldtage hende.»

«Det er en national pligt at voldtage sådan en pige!»

Nabih al-Wahsh vakte vrede over hele Egypten og Egyptens nationale råd for kvinder sagde, at de ville indgive klage over Wahsh til justitsministeren og TV-selskabet. De havde også allerede klaget til det nationale medieråd og bedt medierne om ikke at invitere programdeltagere, som opfordrer til vold mod kvinder.

ANNONSE

Nabih al-Wahsh sagde senere, at hans kommentarer var en opfordring til at kræve strengere straffe for sexuelle overgreb. Det var en mærkelig måde at fremføre budskabet på, og det blev noget uklart, hvem der skulle straffes, da han tilføjede: «Piger må respektere sig selv, for at andre skal respektere dem. At beskytte moralen er vigtigere end at beskytte landegrænserne.»


New York Post    The Independent

ANNONSE