Tavle

Egyptens statsadvokat er blevet bedt om at lukke Netflix, efter at traileren til “Queen Cleopatra” blev udgivet. En ny dokumentar skildrer den historiske figur Kleopatra som en sort kvinde.

I modsætning til islamiske og egyptiske værdier

Ifølge Egypt Independent krævede advokat Mahmoud al-Semary, at alle juridiske foranstaltninger blev truffet mod de ansvarlige for dokumentaren og Netflix’ ledelse for dens deltagelse i “forbrydelsen”. Han opfordrede også til en undersøgelse af sagen og blokering af Netflix i Egypten.

I klagen over streamingplatformen hedder det, at “det meste af det, Netflix viser, er i modstrid med islamiske og især egyptiske værdier og principper”.

Fremmer afrocentrisme

– Netflix viser reklamer for dokumentaren “Queen Cleopatra”, hvor hun bliver portrætteret som en mørkhudet kvinde, hvilket er i modstrid med egyptisk historie og civilisation, og det ses af millioner af mennesker verden over.

– Dokumentaren promoverer afrocentrisme, som er udbredt på sociale medier med slogans og skrifter, der har til formål at fordreje og slette egyptisk identitet.

Klagen, som blev indgivet til den offentlige anklagemyndighed, lød også, at: “For at bevare den egyptiske nationale og kulturelle identitet blandt egyptere over hele verden skal der være stolthed over udformningen af et sådant arbejde.”

Forfalsker og fordrejer Egyptens historie

Klageren anklagede dokumentarfilmens producenter og ledelse for forfalskning og krævede, at visninger af alle værker, der havde til formål at slette egyptisk identitet gennem film, der forfalsker og fordrejer Egyptens historie, blev stoppet.

ANNONSE

Egyptens tidligere minister for antikviteter, Zahi Hawass, har beskrevet portrætteringen af ​​dronning Kleopatra som mørkhudet som en “forfalskning af fakta”. Han tilføjede, at “Kleopatra var græsk, hvilket betyder, at hun var blond, ikke sort.”

Eksotisk fristerinde

Kleopatra, den sidste hersker af det ptolemæiske dynasti, blev født i 69 f.Kr. og døde i 30 f.Kr. i Alexandria. Hendes romantiske forbindelser og militære alliancer med de romerske ledere Julius Cæsar og Marcus Antonius samt hendes formodede eksotiske skønhed og forførelsesevner har givet hende en varig plads i historien og den populære myte.

ANNONSE

Mest læst