Nyt

Den tyske rigsadvokats hovedsæde i Karlsruhe. Foto: Wikimedia Commons.
Det tyske retssystem er overbelastet af et stort antal sager, som relaterer sig til muslimsk terror. Alene i år har de tyske anklagemyndigheder åbnet mere end 900 terrorsager, hvoraf over 800 har at gøre med radikale islamister, skriver Die Welt. I hele 2016 blev der til sammenligning åbnet 250 sager, har avisen fået oplyst af den tyske rigsadvokatur.

Antallet er ekstremt højt, når man tænker på, at der trods alt ikke er blevet begået så mange terrorangreb i Tyskland, hvilket tyder på, at straffeloven også er blevet taget i anvendelse mod både hjemvendte fremmedkrigere og hjemmeavlede islamister på forskellige stadier af deres terrorplanlægning.

Barbara Havliza, dommer ved delstaten Nordrhein-Westfalens højesteret, advarer om, at der er radikaliseringsprocesser i gang i fængslerne – hvilket også indikerer, at strafforfølgelse for det første ikke indebærer nogen permanent fjernelse af risikoen fra islamisternes side og for det andet, at fanger som ikke er radikalt islamiseret, løber en større risiko for at blive det.

ANNONSE
ANNONSE