Nyt

Muslimske piger kan ikke blive fritaget for svømmeundervisning i skolen, men har tværtimod pligt til at deltage, har den tyske forfatningsdomstol fastslået i en nylig dom. En fin afgørelse tænker man – til man sætter sig ind i dommens præmisser.

Süddeutsche Zeitung skriver:

Muslimske skolepiger kan deltage i skolens svømmeundervisning uden at forsynde sig mod islamske regler om påklædning. Afgørelsen er ikke faldet i en religiøs instans. Det er ordlyden i en dom fra Tysklands forfatningsdomstol.

Klageren havde altså baseret sin sag på islamske regler, noget domstolen kunne have ladet være med at forholde sig til som retskilde ved at fastslå, at islamske regler ikke gælder i Tyskland.

Sagen endte i rettet, fordi klageren på vegne af en elleve år gammel pige i Frankfurt havde anført, at vådt badetøj – sågar burkinier – er tætsiddende og viser kropskonturerne, og islamsk lov forbyder tætsiddende tøj. Hun følte sig også flov over at hendes klassekammerater så på henne.

ANNONSE

I stedet for at forholde sig til tyske love og regler, brugte dommerne en teknikalitet til at demontere klagen, som det også nævnte, at islamske regler ikke nødvendigvis er bindende. Forfatningsdomstolen har altså i praksis optrådt som islamsk domstol og udøvet islamsk ret, hvilket desværre langt fra er første gang.

Det er noget af en præcedens de høje repræsentanter for Tysklands tredje statsmagt sætter med denne dom. De har rakt islam lillefingeren med overhængende risiko for at resten af kroppen hurtigt følger efter.  De som beskæftiger sig med retlig jihad, kommer muligvis til at dø af grin.

 

Süddeutsche Zeitung

ANNONSE

Mest læst