Nyt

Sophia Lösche. Foto: Tysk politi.

 

Efter en række drab på piger og unge kvinder, begået af udenlandske mænd i tiden efter 2015, rystes Tyskland nok en gang af samme type forbrydelse.

For selv om det endnu ikke er fastslået officielt, tyder alt på, at den 28 år gamle Sophia Lösche fra Amberg i Bayern, en student ved universitetet i Leipzig, som har været savnet i godt en uge, er blevet dræbt af en 41 år gammel marokkansk lastbilchauffør og firebarnsfar identificeret som Boujemaa L.

En række tyske og internationale medier fortæller historien: Det var den 14. juni at Sophia sidst blev observeret i live på en benzinstation ved motorvejen ved Schkeuditz, Sachsen. Ved 18-tiden fik hun lift med en lastbil på vej til Nürnberg, ikke langt fra hendes bestemmelsessted.

Før hun steg ind i lastbilen, sendte hun en SMS med registreringsnummeret på køretøjet, en detalje som viser, at hun måske forstod at det hun gjorde ikke var helt uden risiko. 

ANNONSE

Den 28-årige kom uanset hvad aldrig frem til hvor hun skulle hen, og det var netop registreringsnummeret, som gjorde det forholdsvis enkelt at spore lastbil og chauffør. Sidstnævnte blev da også arresteret af det spanske politi i Andalusien, mens han var på vej til Marokko. 

Liget af Sophia blev efter den anholdte chaufførs anvisninger fundet delvis forbrændt og med spor efter vold i nærheden af en benzinstation ikke langt fra Bilbao. Tyskland har begæret den 41-årige udleveret, hvilket forventes kun at være en formalitet.

Sagen har skabt politisk uvejr i Tyskland allerede før det er officielt bekræftet, at den døde kvinde er Sophia L, som de tyske aviser kalder hende og som det er sædvane i Tyskland.

For mens dele af højresiden bruger hendes triste endeligt som et eksempel på konsekvenserne af multikulturel naivitet, har Sophias familie, som selv er indvandringsliberale SPD-aktivister og har arbejdet frivilligt for «No border Kitchen» på Lesbos, taget til genmæle: Voldsmandens nationalitet har ingenting at gøre med hans handlinger, og Sophia ville ikke have ønsket nogen racistisk heksejagt, erklærer de i et åbent brev.

Men givet stemningen blandt befolkningen og det politiske klima i Tyskland er erklæringen forgæves, selv om marokkaneren ikke er migrant. Til det er nordafrikaneres kriminelle overrepræsentation i Tyskland alt for sikkert bevist.

 

ANNONSE