Nyt

Chefen i SVT konfronteres af Brottscentralens journalist.

TV-chefen fik kontakt med «14-årige Linnea» på et dating-netsted, men blev afsløret af Expressen TVs program Brottscentralen.

Mannen, som har en chefstilling ved det statsejede  SVT, foreslog den 14-årigre han mødte på «sugardaters.se», at han kunne overføre 500 kroner til hende hver uge frem til hun fyldte 15 år.

I virkeligheten chattede han med en reporter fra Expressen.

Han fratræder sin stilling med umiddelbar virkning, melder Expressen.

– Ut fra de samtalene vi har hatt med ham, og de samtalene som framkommer i chatteloggen, er tilliten fra SVTs side helt oppbrukt, og det er umulig for ham å fortsette å arbeide her, sier SVTs kommunikasjonsdirektør Sabina Rasiwala.

SVT-chefen havde aftalt at mødes med «14-åriga Linnea», men det er programleder Lisah Silfwer, som dukker op.

I alt ville det beløbe sig til 6000 kroner. Efter hendes fødselsdag skulle han få lov at tage hendes mødom og betale 3000 kroner ekstra.

I Sverige er den seksuelle lavalder 15 år.

Én uge senere aftalte de at mødes. Men i stedet for at møde «Linnea (14)», mødte han Lisah Silfwer, som er programleder for programmet Brottcentralen.

TV-chefen forsøger at forklare, at han ville «redde» pigen. Han ville forsikre sig om, at der ikke skete noget med hende, sålænge hun var 14 år. Han hævder, at han var bekymret for, hvem hun kunne rode sig ud i noget med.

 

ANNONSE