Nyt

Det fremgår af en officiel meddelelse fra EU-præsident Donald Tusk under det topmøde, der fandt sted i Bruxelles i den forgangneuge, at antallet af ulovlige migranter til Italern er steget med 26 procent siden sidste år, og at der er brug for mere støtte til den libyske kystvagt for at bringe antallet ned.

I den forbindelse blev en EU-embedsmand onsdag morgen spurgt af pressen, hvorfor Tusk havde benyttet ordet «ulovlige», når man tidligere har foretrukket betegnelsen «irregulære».

The official replied: “In most of the cases, and that is actually the case on the central Mediterranean route, we’re talking clearly and manifestly about economic migrants.

Tonen i migrations­spørgsmålet ser altså ud til at være blevet skærpet en smule fra EUs side, hvor man tidligere kun undtagelsesvis har fastslået, at mennesketrafikken hovedsageligt udgøres af økonomiske migranter.

En bemærkelsesværdig observation er, at mainstream-pressen tilsyne­ladende ikke ønsker at formidle denne nye oprigtig­hed fra unionens side. Faktum er nemlig, at man må gå til de britiske tabloid-aviser Daily Express eller Morning Star for at få noget at vide om det – med mindre man har for vane at følge Breitbart eller det italienske nyhedsbureau askanews.

ANNONSE

Den ideologiske slagside hos de europæiske mainstreammedier undergraver deres troværdighed. I længden er det først og fremmest deres eget problem.

ANNONSE