Nyt

Formann for Det Europeiske Råd, Donald Tusk, sier Europa ikke må stille sig i en situation hvor andre land kan drive udpresning i migrantspørgsmålet. Europa må genvinde kontrol over sine grenser, mener Tusk.

Han sigter på lande som Tyrkiet som truer med at oversvømme Europa med migranter hvis det ikke får viljen sin.

Tyrkiet forlanger visumfrihed i juni, hvis ikke åbnes slusene.

”Our helplessness would provoke temptations to blackmail Europe and forcing through far-reaching concessions. Too often I have heard from our neighbours that Europe must concede, otherwise it will be flooded by a migration wave. I realised then that cooperation will be partner-like only when we regain the ability to control migration flows,” he said.

Such a policy allows for a rational asylum policy and effective aid for refugees, Tusk went on.

”Only such an approach will in the future prevent tragedies at sea. For instance those of last week,” he added.

As many as 500 people may have drowned after an overloaded boat sank off the Libyan coast, according to UNHCR reports.

On Monday, Turkish prime minister Ahmet Davutoglu said he would call off the deal on returning migrants if the EU failed to relax travel requirements for Turkish citizens by the summer.

Tusk er en politiker der forsøger at blæse med mel i munden Han administrerer en katastrofal politik og ved det.

Kommisionen skal lægge frem en vurdering 4. mai af om Tyrkiet er ved at opfylle de 72 krav for at få visumfrihed. EU er splittet. Visumfrihed kan blive nog en spiger i EU-kisten.

 

https://euobserver.com/migration/133168

ANNONSE

4 svar til “Tusk: Europa må ikke la sig presse”

 1. Glennie Sørensen siger:

  At give Tyrkerne visumfri til Europa, er i den grad, at gå fra asken til ilden, i stedet for 4 til 5 millioner muslimer fra Afrika og Mellemøsten, vil der komme 20 til 30 millioner muslimer fra Tyrkiet…

 2. Holger Larson siger:

  Hvorfor er det ikke Ergodan, som modtager Tusk og Merkel. Er det under hans niveau?

  I øvrigt, så længe man ikke trækker gummibådene tilbage til udgangspunktet, forsætter flygtningeoverfarten.
  Lig til middelhavets fisk kan stoppe overfarten og give føde til det overfiskede og hungrene middelhav. Intet andet.

 3. Jonathan Erik siger:

  President Obama brøt et kampanje løfte ved å nekte å hedre folkemord på 1,5 millioner armenere for ikke å gjøre Erdogan sint. Erdogan som er Obamas diktatoriske, terror sponsende motstykke.

  På fredag avviste USAs president Barack Obama å kalle den systematiske utryddelse av 1,5 millioner armenere i 1915 for et folkemord, og brøt et meget viktig kampanje løfte nå i det siste året av sin presidentperiode. http://sputniknews.com/middleeast/20160422/1038474681/obama-erdogan-lavrov-armenia-genocide.html#ixzz46kvN7S00

 4. Jonathan Erik siger:

  Tyskland har en velkjent periode i sin historie hvor den ga etter for en diktator. Ting fungerte ikke så bra for mange mennesker. Nå er det en annen diktator utøve sin innflytelse, tilsynelatende.
  Denne gangen er diktatoren fra Tyrkia. New York Times bestselgende forfatter og Christian evangelist Joel Richardson raste over Tysklands forbundskansler Angela Merkel for å støtte en kriminell dom mot tysk komiker Jan Böhmermann. Richardson, som fremhever situasjonen for Midtøstens kristne i sin nye dokumentar “Global Jesus Revolution”, sa Merkel tjener interessene til en av de farligste menneskene i verden. “Det er ikke lenger en hemmelighet at tyrkiske president Recep Tayyip Erdogan, som i mange år ble sett på som en stor alliert av USA, ikke er mer enn en typisk Midtøsten diktator”, sa Richardson. “For flere år siden kom jeg med den dristig uttalelse at i Erdogan har vi en ny Adolf Hitler i Midtøsten. I AKP-parti i Tyrkia har vi en stadig farligere voksende form for islamistisk fascisme.” Erdogans undertrykkelse strekker seg selv til hans andre islamister. Deutsche Welle rapporterer mer enn 2000 mennesker ble rundet opp sist helg i en operasjon rettet mot alle som er knyttet til Fethullah Gulen, en islamsk geistlig som bor i USA, som er anklaget for å bruke hans imperium av medier, bedrifter og muslimske hjelpeorganisasjoner å inspirere motstand mot Erdogan. Mer enn hundre arrestasjoner ble gjort av folk den tyrkiske regjeringen anklaget for å tilhøre en “terrorist gruppe.” Ifølge rangeringssystem fra World Press Freedom Index, har Tyrkia mindre ytringsfrihet enn Zimbabwe og kan fengsle flere journalister enn noen nasjon i verden. The Spectator, en velkjent magasin i Storbritannia, har laget en konkurranse med en £ 1000 premie for den som kan lage det mest offensive diktet om den tyrkiske presidenten. http://www.wnd.com/2016/04/germany-bows-to-emerging-adolf-hitler-of-the-middle-east/