Nyt

EUs præsident Donald Tusk vil have målrettede FN-sanktioner mod menneskesmuglere, men har ikke kunnet få partnerne i G20 med sig. – Hykleri, raser Tusk.

Verdenssamfundet må gå «nådesløst» til værks for at knuse den organiserede menneskesmugling, sagde Tusk, da han mødte pressen foran G20-mødet i Hamburg fredag.

Han foreslår nye globale tiltag for at få bugt med det, han mener er en organiseret kriminel aktivitet.

– Jeg vil foreslå lederne på G20, at vi fremmer målrettede FN-sanktioner mod smuglere. Med det mener jeg indefrysning af konti og rejseforbud. Det er det mindste, vi kan gøre på globalt niveau. Desværre må jeg sige, at vi i dag ikke engang har fuld opbakning til dette minimum, sagde Tusk.

– Hvis vi ikke får det, vil det være et trist bevis på hykleriet fra nogle af medlemmene i G20. Men jeg håber fortsat, at vi vil lykkes, sagde han.

Tusk præciserede ikke, hvilke land han sigtede til.

EU-presidenten henviste til, at menneskesmugling alene sidste år skal have genereret 1,6 milliarder dollar i indtægter for smuglere alene i Libyen. Samtidig har flere tusinde flygtninge og migranter mistet livet i ørkenen og i Middelhavet.

Den vigtigste smuglerrute går over Middelhavet fra Libyen til Italien. Indtil videre er mere end 85.000 mennesker kommet til Europa denne vej i år alene.

ANNONSE

2 svar til “Tusk raser mod hykleri – vil gå “nådesløst til værks” mod menneskesmugling”

 1. Preben Nielsen siger:

  Nu er det jo ikke G-20 landenes opgave at blande sig I noget som allerede er fuldt uddelegeret. Dels er EU I færd med at assistere Libyen I opbygning af en modern og effektiv kystvagt, dels forsøger EU at få Marokko og Algeriet til at lukke af for flygtningestrømmen fra Sahel-landene- med en vis fremgang. Der hvor Tusk skulle gå ind var med to tiltag = 1) forbyde såkaldte humanitære orgnisationer, NGOer (alt fra Læger uden Grænser til Red Barnet) at operere I Middelhavet 2) udvirke at det ilstedeværende NATO-flåde enheder afviser og tilbagesender flygtningebåde – ikke samler dem op.

  • Christian Ivar Petersen siger:

   Der er en meget simplere løsning. Italien burde sætte sin flåde ind og give en udtalelse om at de vil sænke ethvert fartøj som bevæger sig fra den afrikanske kyst til Italien.
   Menneskesmuglerne får svært ved at sælge billetter hvis det eneste du kan få er en tur til havets bund.
   Hvad angår det moralske: Velfærdsimmigration er moralsk på lige fod med tyveri. Du tager til et land for at tilrage dig resurser som du ikke har gjort noget for at tjene, og dermed undergrave økonomien i det pågældende land. Det er parasitisme af værste skuffe. Hvis jeg var italiener ville jeg betragte migrantstrømmen fra Afrika som en invasion, og behandle den derefter. Alternativet er at der om 10 år ikke længere er et Italien.

Mest læst

Knæfaldet