Nyt

Hvert år fødes der omkring 7 millioner børn i Nigeria. Til sammenligning fødes der omkring 5 millioner børn i Europa.  Befolkningen i Nigera er øget fra 45 milioner i 1960 til i nærheden af 185 millioner idag, en stigning på 140 millioner. I samme periode steg Europas befolkning med 133 millioner. Hele vores verdensdel magter altså ikke engang at holde trit med et enkelt afrikansk land. Nigerias vækst ville normalt ikke være noget problem i Europa, som ikke er særligt optaget af befolkningstallene i f.eks. Kina og Indien, bortset fra, når det drejer sig om klima-konsekvenserne.

Nigeria forventes at blive det tredje mest befolkningsrige land i verden i 2050, med en forventet befolkning på 399 millioner mennesker. Befolkningstilvæksten er ude af kontrol.

Men den store befolkningstilvækst i Nigeria har konsekvenser for Europa. For mange af dem vil migrere hertil. Alene i 2016 var der over 600.000 som migrerede til Europa.

Nigerias tidligere FN-udsending, Martin Uhomoibhi, er bekymret:

“You can imagine that trend! We are not at war like Syria or Iraq. Why are we migrating as if there is war?”

Ikke nok med det, men der er mange af de uddannede nigerianerne som rejser. I Europa tror de gode, at man «hjælper» landene i Afrika ved at tage imod migranter. Men sandheden er, at landene tømmes for de mest ressourcestærke. Som Martin Uhomoibhi siger:

“No one says we should not migrate abroad, especially for studies. But our destiny is here. Nobody will help Nigeria except we help ourselves,”

The Guardian Nigeria

ANNONSE