Nyt

NATO ser på flygtningestrømmen som et af Europas største sikkerhedsproblemer. Det skriver den norske avis Klassekampen i torsdag.

Klassekampen skriver om en intern vurdering, hvor NATOs egne analytikere anslår, at antallet af migranter som vil forsøge at redde sig til Europa vil være 15 millioner inden 2020.

Det enormt høje overslag er blandt andet baseret på en rapport fra østrigsk efterretningsvæsen, som blev omtalt af den tyske avis Bild for lidt over et år siden. Tallet er et estimat på hvor mange, der vil forsøge at slippe fra Vest-Afrika til Europa i løbet af de næste år, såfremt ingen af modforanstaltningerne virker.

Ifølge Klassekampen er årsagen til at NATO forventer masseudvandring, at vestafrikanske lande oplever en enorm befolkningstilvækst, samtidig med at de samme landes økonomier ikke vokser hurtigt nok til at skabe tilstrækkeligt mange nye jobs.

Afrika-ekspert og forsker ved Norsk Udenrigspolitisk Institut (Nupi), Morten Bøås siger til Klassekampen at NATO kigger mod Niger for at kunne standse flygtninge- og migrantstrømmen tidligere:

Man har flyttet fokus sydover slet og ret fordi det de er i gang med i Libyen mest af alt fører til at Libyen bliver fyldt op.

Køb Hege Storhaugs bog her!

 

ANNONSE

Mest læst

Al-Araberlingske