Nyt

Det norske redningsfartøj Henry von Koss

 

‘Et norsk rednings­fartøj har i går morges samlet migranter op, der var på vej til den græske ø Lesbos, der ligger ca. ti kilometer fra den tyrkiske kyst i det Ægæiske hav.

NTB skriver:

Redningsfartøjet Peter Henry von Koss samlede tirsdag morgen 57 flygtninge op i Middel­havet ud for den græske ø Lesbos.

24 af de flygtningene, der blev reddet om bord i den norske båd, var børn, oplyser redningsselskabet. Blandt de voksne var 11 kvinder og 22 mænd.

– Vi fik øje på gummibåden lige får kl. 7 tirsdag morgen. Ombord var der i alt 57 personer, 24 af dem var børn, nogle af dem var under 1 år gamle og uden redningsvest, siger skibsfører skips­fører Lars Solvik.

Peter Henry von Koss har været udstationeret på Lesbos i Grækenland siden juli 2015 og har siden da taget over 4.400 personer om bord. Båden afslutter operationen i Middel­havet onsdag morgen.

Operationen aktualiserer spørgs­målet om, hvor godt over­ens­komsten mellem EU og Tyrkia fungerer i forhold til at holde migrantstrømmen langs den østlige Middelhavsrute under kontrol, nu hvor der er gået et stykke tid efter at den blev indgået.

Frontex kan oplyse, at 7468 personer benyttede den ulovligt i de fire første måneder af 2017, hvilket ret præcist udgør en femtedel af de personer, som rejste langs den centrale Middelhavsrute i samme tidsrum.

ANNONSE

Det er ganske vist ikke meget, når man sammenligner med katastrofe­høsten i 2015, men det viser, at dæmningen ikke er helt holdbar. Den østlige Middelhavsrute er ikke helt lukket.

ANNONSE

Ét svar til “Den østlige Middelhavsrute er ikke lukket”

  1. Hugo nielsen siger:

    Stena line og Color Line har da også faste ruter, så mon ikke bare nogen har bestilt en overfart eller set på Wessel finder, for så kan de jo se når der er en båd i nærheden.